Dit is de bizarre reden waarom je nooit je snotjes moet eten

Meer dan 90 procent van de volwassenen graaft regelmatig hun neus uit. Een verrassend groot aantal van al deze mensen heeft ook de neiging om ze op te eten. Het blijkt echter dat dit helemaal geen goed idee is.

Neuspeuteren

Je neusharen fungeren als een filter dat voorkomt dat virussen en bacteriën ons lichaam binnendringen. Dat is waarom het een broeinest van ziekten kunnen zijn – en het eten ervan is al helemaal niet geschikt voor het lichaam, aldus Business Insider.

Heel veel mensen zullen ontkennen dat ze ooit in hun neus peuteren. Toch doet ruim 90% van de mensen het op regelmatige basis. In een onderzoek gaf 91 procent van de ondervraagde volwassenen toe regelmatig in hun neus te peuteren. Met andere woorden, de meeste van uw dierbaren zijn waarschijnlijk neus-peuteraars.

Maar het stopt niet bij alleen peuteren. Sommigen kiezen er ook voor om ze op te eten. Het blijkt echter dat dit soort gedrag veel meer dan alleen je sociale status in gevaar kan brengen – het kan ook schadelijk zijn voor je lichaam en gezondheid.

Snotjes eten

Snotjes bevatten voornamelijk water en slijmerige eiwitten die gemaakt zijn om die plakkerige consistentie te vormen. Deze eiwitten houden allerlei bacteriën en virussen tegen. Dat is hun primaire functie, de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen ziektes.

Het werkt als een vliegenvanger voor microben. Terwijl je doorgaat met inademen, verhardt het slijm en wordt het uiteindelijk snot. Net als een gevangeniscel verdrijft het de vijanden die chaos in het lichaam willen veroorzaken. Dus het eten van je snotjes is niet echt aan te raden, vooral niet nadat je lichaam zo hard heeft gewerkt om ze buiten te houden. Sommige mensen beweren dat het eten ervan je immuunsysteem een ​​boost geeft, maar daar is geen wetenschappelijk bewijs voor.

Waarom eet je uit je neus? | Waarom? Daarom!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven