Pebbles de Toyterrier uitgeroepen tot ‘oudste levende hond ter wereld’

Pebbles is officieel de oudste nog levende hond ter wereld. De toyterrier verdiende de titel van oudste levende hond van Guinness World Records op 17 mei. Ze was toen 22 jaar en 50 dagen oud.

Geliefd huisdier

Pebbles werd verwelkomd door Bobby en Julie Gregory in maart 2000. Sinds het eerste moment is ze een geliefd familielid. Julie vertelde Guinness World Records: “Bobby zat op de bank en vrienden en familie begonnen te sms’en en te bellen over een verhaal dat ze zagen over een 21-jarige hond die het record kreeg. Toen ik het verhaal van TobyKeith overal in het nieuws zag, heb ik me aangemeld.”

Pebbles lijdt een echt luxeleventje. Het kleine hondje brengt haar dagen vooral slapend door. Ook schijnt het beestje een enorme fan van countrymuziek te zijn. Julie zei hierover: “Ze luistert graag naar countrymuziek terwijl ze slaapt. Haar twee favoriete countryzangers zijn Conway Twitty en Dwight Yokum.”

Uitstekende gezondheid

Afgezien van speciale gelegenheden, houdt Pebbles zich aan een dieet dat is afgestemd op haar fysieke behoeften. Het hondje is ondanks haar leeftijd nog in uitstekende gezondheid. Julie vertelde Guinness World Records dat haar geheim om de levensduur van huisdieren te ondersteunen, is om elke harige vriend als familie te behandelen, omdat ze dat zijn.

Julie haar tip? Geef ze zoveel mogelijk een gelukkige, positieve omgeving. Denk na over wat je ze te eten heeft, en zorg ervoor dat je een goede dierenarts hebt. Julie sloot haar pleidooi af: “We houden echt meer van haar dan van wat dan ook, dus voor haar is deze tijd om te schitteren echt kostbaar voor ons.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven