Crisisbeelden uit Ter Apel: Tientallen asielzoekers dreigen op grasveld te moeten slapen

Crisisbeelden uit Ter Apel: Tientallen asielzoekers dreigen op grasveld te moeten slapen

Er gaat iets niet helemaal goed in Nederland. Wat dat precies is, laten we in het midden. Feit is dat ons land momenteel gebukt gaat onder een massale instroom van asielzoekers. Het COA in Ter Apel zit met de handen in het haar: er is namelijk geen plek meer. Afgelopen nacht dreigden tientallen mensen in de buitenlucht, op een grasveld te moeten slapen.

Gisteravond stonden er tientallen asielzoekers bij de poorten van het aanmeldcentrum in Ter Apel. ”Op de opvanglocatie was geen plek. Ook was er geen mogelijkheid om ze elders onder te brengen, omdat we het vervoer niet meer geregeld konden krijgen. We hebben dekens en eten en drinken uitgedeeld om ze toch nog iets van fatsoenlijke opvang te bieden. Meer konden we op dat moment niet doen”, aldus een woordvoerder van het COA.

Slapen op een grasveld

Omdat het AZC mutjevol zit, dreigden de nieuwe Nederlanders de nacht in de open lucht door te moeten brengen. ”Een aantal mensen lag inderdaad al onder een deken bij de hekken.” De woordvoerder spreekt van een historisch dieptepunt.

Burgemeester komt naar Ter Apel

De crisissituatie bereikte ook Jaap Venema, burgemeester van Westerwolde. ”Ik ben de hele avond in Ter Apel geweest. Er was uiteindelijk ruimte in Budel, maar het vervoer was een probleem. De situatie blijft onverminderd zorgelijk en er moet opgeschaald worden.”

Wachtruimtes

Uiteindelijk heeft geen enkele asielzoeker buiten hoeven slapen. Ze konden allemaal terecht in wachtruimtes van het aanmeldcentrum. ”Daar zijn geen bedden, maar dan hebben ze tenminste een dak boven hun hoofd.” Vandaag wordt er gekeken in welke plaats de asielzoekers opgevangen kunnen worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven