GGD voorspelt groeiende vraag naar coronavaccinaties onder Nederlanders

GGD voorspelt groeiende vraag naar coronavaccinaties onder Nederlanders

Corona? Bestaat dat eigenlijk nog? Blijkbaar wel, want de GGD denkt dat Nederlanders in aanloop naar de zomervakantie massaal komen vragen om een boosterprik. De GGD denkt dit naar aanleiding van de beslissing van de Europese Unie (EU) om het coronareisbewijs met een jaar te verlengen.

Een woordvoerder van de organisatie zegt: ‘’Zolang het coronatoegangsbewijs in bepaalde landen van kracht blijft, dan is de verwachting dat het aantal boostervaccinaties hoger zal zijn richting de zomervakantie.’’

Verlenging coronatestbewijs

Het Europees Parlement besloot vorige week om het coronatoegangsbewijs te blijven gebruiken tot 1 juli 2023. Reizigers moeten daardoor bij aankomst in een land aantonen of zij hersteld, gevaccineerd, geboosterd of getest zijn.

Verwarrend

De Europese Unie zou samen moeten werken, maar de werkelijkheid ligt anders… Het ene land laat alle gevaccineerde mensen binnen, het andere land vraagt helemaal niets en in weer andere landen moet je zelfs voor het betreden van een restaurant een coronabewijs laten zien.

GGD voorspelt groeiende vraag naar coronavaccinaties onder Nederlanders

De ANWB wil vakantiereizigers erop wijzen de coronaregels naar en op de bestemming goed in de gaten te houden. ‘’Dat is slim voordat je boekt, al kunnen de regels tussentijds ook nog veranderen’’, zo zegt woordvoerder Annelies Tichelaar.

ANVR-topman Frank Oostdam herkent die lappendeken, en weet ook dat miljoenen EU-burgers niet zijn geprikt. ‘’Dat kost ons ongetwijfeld klanten, maar het levert ons ook meer mogelijkheden op. We zullen moeten leven met het DCC, want zonder zal het alleen maar moeilijker zijn te reizen.’’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven