Buschauffeur klemgereden en aangevallen door automobilist

Buschauffeur klemgereden en aangevallen door automobilist

Gisteravond is in de Belgische plaats Genk een harde vechtpartij ontstaan tussen een buschauffeur en een automobilist. Hierbij zijn enkele rake klappen gevallen. Naar aanleiding van incident is er een wilde staking ontstaan onder buschauffeurs.

Het incident gebeurde rond 18.00 uur ter hoogte van het Ziekenhuis Oost-Limburg, zo meldt de krant het Laatste Nieuws. De chauffeur van de bus werd klemgereden door een auto, waarvan de bestuurder uitstapte en de bus bestormde. De twee bestuurders van de voertuigen clashten vervolgens hard met elkaar.

Geen arrestaties

De politie beschikt over camerabeelden van het voorval: ”Er werden van beide kanten klappen uitgedeeld, een arrestatie was niet nodig.” Wel zullen de twee bestuurders verhoord worden.

De twee kemphanen hebben geen zware verwondingen opgelopen, maar kwamen er met lichte kleerscheuren vanaf. In de bus zaten ten tijde van het incident geen passagiers.

Maat vol voor medewerkers De Lijn

Het voorval is voor medewerkers van een onderaannemer van De Lijn in Genk reden om massaal het werk neer te leggen. Hierdoor is het busvervoer in de regio rondom Genk verstoord. De busmaatschappij raadt reizigers aan om informatie over hun rit op te zoeken via de routeplanner.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven