Buschauffeur gaat er vandoor en laat 42 bejaarden achter op de snelweg

Buschauffeur gaat er vandoor en laat 42 bejaarden achter op de snelweg

In het zuiden van Duitsland heeft een groep van 42 weerloze bejaarden urenlang vastgezeten in een bus, die op een parkeerplaats stond. De chauffeur mocht geen meter meer rijden, omdat hij aan zijn maximale tijd van negen uur zat. Hij wist wel een oplossing: DOEI!

Buschauffeur

Volgens het Algemeen Dagblad was dit eigenlijk niet wat de buschauffeur wilde. Hij probeerde een oplossing te vinden door een vriend te bellen. Die had moeten komen om verder te rijden. Volgens de Duitse autoriteiten werd dat verzoek afgewezen door het busbedrijf.

Een passagier verklaart dat de buschauffeur aan zijn kompaan gevraagd had om het blad van de tachograaf te verwijderen en daarna gewoon door te rijden. Volgens een andere passagier wilde de vriend dat logischerwijs niet doen. De chauffeur rook daarop zijn kans en ging er snel vandoor.

”Hij rende gewoon weg. We hebben hier uren gestaan”, zo verklaart een inzittende. Hij heeft ons hulpeloos achtergelaten en we konden gewoon geen kant op.”

Andere oplossing

Rond 19.00 uur, een paar uur later, belde het busbedrijf de p0litie. Maar toen bedacht het bedrijf eerst nog zelf iets. Toen dat drie uur later, rond 22.00 uur, nog steeds niet gelukt was, besloten de passagiers de hulpdiensten zelf maar te bellen. Enkele inzittenden kwamen bijna om van de honger.

Rode Kruis

Na nog een uur wachten kwam niet alleen de p0litie. Ook het Rode Kruis kwam naar de parkeerplaats. De passagiers werden naar een station gebracht.

Dat duurde ook weer ellenlang, bijna tot diep in de nacht. Het Rode Kruis heeft eten en drinken geregeld (bananen, drankjes en mueslirepen).

Verreweg de meeste inzittenden waren hoog in de zeventig. Sommigen verklaarden dat ze sinds het ontbijt in Zwitserland, in de ochtend, niets meer hadden gegeten.

De buschauffeur zou expres gestopt zijn op plekken waar niets te krijgen was. De reddingsoperatie duurde uiteindelijk vrij lang. Pas om 02.30 uur kwam de laatste passagier op het treinstation in Stuttgart aan. Vanuit daar moesten ze verder reizen naar Saksen-Anhalt.

Scroll naar boven