Brekend nieuws: Wagnerbaas niet meer in leven

Wat!? Is de Wagnerbaas toch nog in leven?

De beruchte leider van de Wagner Groep, Jevgeni Prigozjin, is heengegaan. Dat bevestigt het kanaal op Telegram, Grey Zone, dat aan de groep gelinkt is. Ook de Russische luchtvaartautoriteit heeft bevestigd dat de opstandeling niet meer leeft.

Vanmiddag sijpelde het nieuws binnen dat een vliegtuig in de buurt van Moskou was neergekomen. Voor de inzittenden was het hun laatste tripje op aarde.

Al snel kwamen er berichten dat Jevgeni Prigozjin en de mede-oprichter van de Wagner Groep Dmitri Oetkin aan boord zaten.

Yevgeny Prigozhin: Wagner-owned plane crashes

Verraders

Volgens Grey Zone is de leider naar het hiernamaals gestuurd door ‘de verraders van Rusland’. Het toestel zou namelijk uit de lucht gehaald zijn.

Luchtvaartautoriteit Rosaviatsia heeft alle tien de namen openbaar gemaakt van de mensen die aan boord waren. Het gaat om drie piloten en zeven passagiers. Intussen zijn er acht lichamen teruggevonden. Of het stoffelijk overschot van de baas van Wagner daar tussenzit, is onbekend.

Telegram

Ook Wagner heeft op Telegram uitgebreid gereageerd op wat er gebeurd is. Zij beschuldigen het Kremlin en name Vladimir Poetin en melden dat hij hier achter zit.

De groep doet ook alvast een aankondiging. ”Mocht Prigozjin niet meer onder ons zijn, dan zullen wij voor de tweede keer naar Moskou trekken. Het is in jullie eigen belang dat hij nog leeft.”

Wit-Rusland

De Wit-Russische autoriteiten hebben als reactie snel het internet afgesloten in de regio waar de Wagner Groep kampeert. De leider van de Wit-Russen, Loekasjeno, is het schoothondje van Poetin en wil voorkomen dat zijn kleine vriend door de huurlingen omgebracht wordt.

Zonder internet zijn de Wagner-soldaten niet in staat om met elkaar te communiceren. Daarmee hoopt Wit-Rusland dat snode plannen smeden onmogelijk wordt.

 

Scroll naar boven