Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine op komst

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine op komst

Het demissionair kabinet kent geen genade met automobilisten. Per 1 januari 2024 willen zij maatregelen nemen die automobilisten hard zullen treffen. Middels het schrappen van de accijnsverlagingen, zal een liter benzine in één klap 21 eurocent duurder worden.

Krankzinnig

Het is onbegrijpelijk. De mensen in de politiek vinden zichzelf heel belangrijk, maar doen ondertussen geen moer voor het volk. Tenminste, niet voor het Nederlandse volk.

Dat is een hele belangrijke toevoeging, die veel media liever niet benoemen. Snappen we ook wel, subsidie komt namelijk van..juist ja.

Maar goed, wij krijgen die subsidie niet en dus zeggen we gewoon hoe wij over bepaalde zaken denken. Althans, hoe dat op ons en veel Nederlanders overkomt.

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine op komst

Benzine

Wie niet in het bezit is van een leasebakkie en een tankpas, staat nu al perplex bij het pompstation. De prijzen in Nederland zijn in vergelijking met omliggende landen extreem hoog.

Maar wat blijkt er nu? Publieksfavoriet Pieter Omtzigt heeft Kamervragen gesteld en wil weten of het demissionaire kabinet voornemens is de acceijnsverlaging (als gevolg van het aanhoudende en never ending gedoe tussen Zelensky en Poetin) in stand te houden.

Staatssecretaris Van Rij, een CDA’er, wil daar nog geen antwoord op geven. Wel bevestigt hij dat de brandstofprijzen aan de pomp ‘hard zullen stijgen’.

Op dit moment kost een litertje benzine zo’n 2,23 euro per liter. Diesel kost ook een rib uit je lijf, met zo’n 1,96 cent per liter.

Over de grens

Wie slim is gaat bij onze geliefde zuiderburen in België tanken. Per 1 januari ben je daar per liter meer dan veertig cent goedkoper uit. MEER DAN VEERTIG CENT!

Ook in Duitsland is tanken veel goedkoper. Omtzigt denkt dat automobilisten dan op grote schaal naar het buitenland gaan. En gelijk hebben ze natuurlijk.

Maar dat is iets wat Nederland ook niet wil, want dan loopt het schatkistje waar asielzoekers en Zelensky ongelimiteerd in mogen graaien, veel centjes mis.

Overheid naait iedereen

De overheid naait niet alleen de eigen bevolking, maar ook uitbaters van Nederlandse tankstations. Stephan Magnus, die maar liefst 40 tankstations van Sakko heeft, reageert woest.

”Dit is een forse klap voor tankstations en dat gaan we absoluut merken. Mensen gaan massaal naar het buitenland. Dit gaat helemaal nergens over!”

Ook uitbaters van buitenlandse tankstations reageren stomverbaasd.  Een woordvoerder van tankstation Gabriëls, dat 180 stations in Vlaanderen heeft, zegt: ”2,44 euro? Oei. Dat is wel erg hoog. Ik kan me voorstellen dat Nederlanders dan onze kant op komen. Voor ons is dat een goede zaak.”

Hoe denk jij over deze streek van het kabinet? Laat het weten in de reacties en DEEL dit artikel. Hoe meer mensen dit lezen, hoe groter de kans dat er misschien wel maatregelen komen!

Scroll naar boven