Alle seinen op rood, hier gaat het vanmiddag zwaar los

Waarschuwing voor noodweer in drie provincies`

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) heeft code geel afgegeven. Meteorologen verwachten dat het vanmiddag ontiegelijk losgaat. Maar liefst zeven provincies hebben de weerwaarschuwing gekregen en de verwachtingen zijn niet best.

Alle seinen op rood, hier gaat het vanmiddag zwaar los

Zware onweersbuien

De ochtend begint eigenlijk helemaal prima. Het is broeierig warm en het zonnetje schijnt volop. Het wordt zo’n 24 tot 28 graden. Het enige gebied waar het iets koeler wordt, zijn de Wadden.

Maar na de zonnige start van de dag komt er steeds meer bewolking. In de loop van de middag kunnen er enkele stevige en zware onweersbuien ontstaan.

Code geel

Het KNMI heeft om deze reden code geel afgegeven voor in totaal zeven provincies. Het gaat om Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant.

Volgens de informatie van het KNMI gaat het onweer gepaard met windstoten die 60 kilometer per uur kunnen halen. Er zal veel regen gaan vallen in een korte tijd.

Maar wie in Limburg woont, krijgt het pas echt flink voor de kiezen. Hier bereiken windstoten een snelheid van maar liefst 75 kilometer per uur. Ook zal hier hagel vallen, en moeten inwoners rekeninghouden met veel regen in een korte periode.

Waar vallen de buien?

Hart van Nederland heeft uitgezocht waar de zwaarste buien exact gaan vallen, maar het kan ‘overal’ voorbijkomen. Door de hoge luchtvochtigheid en weinig wind, voelt het drukkend aan.

In de avond kunnen we ook nog buien verwachten, ook landinwaarts. Vannacht koelt het niet veel af, waardoor het om en nabij de 18 graden wordt. Buien zullen even wegtrekken, maar op sommige plekken kan nevel of mist voorkomen. Er staat weinig wind.

Scroll naar boven