Brekend nieuws: Meilandjes stoppen ermee

Einde verhaal: Meilandjes kondigen afscheid aan en stoppen ermee

Jan Dijkgraaf, biograaf van de bekende televisiefamilie Meiland, heeft een onthulling gedaan over het eind van Chateau Meiland.

Podcast

In de podcast Nare Jongens kondigt hij allereerst een nieuw boek aan, het vierde boek over de familie alweer. Dat zal direct na ‘het einde’ verschijnen.

Wanneer dat precies is, wil Dijkgraaf niet onthullen. ”Ik weet natuurlijk wel wanneer dat misschien is, maar daar ga ik niets over zeggen.”

Einde is in zicht

In de podcast ‘Nare Jongens’ vertelt Dijkgraaf dus dat hij bezig is met een vierde boek. Eerder schreef hij boeken voor drie familieleden. Voor het nieuwe boek werkt hij samen met Timon Moll, de eindredacteur en regisseur van Chateau Meiland.

Hij schreef boeken voor Martien Meiland (2020), Erica Meiland (2021) en Maxime Meiland (2023). En nu is nummertje vier dus op komst.

Het boek is natuurlijk mooi nieuws, maar Dijkgraaf is iets te loslippig. Volgens hem komt er een een einde aan het razend populaire programma Chateau Meiland.

Einde verhaal: Meilandjes kondigen afscheid aan en stoppen ermee

Boek vier

Dat vierde boek zal ‘direct na het einde van het televisieprogramma’ verschijnen. ”Zodra de serie stopt. Ik weet natuurlijk al wanneer dat misschien is, maar daar ga ik niks over zeggen.”

Sneller dan we denken

En dan komt het, want wanneer stoppen de Meilandjes er dan precies mee? Dat wil Jan niet zeggen. In plaats daarvan komt hij met een cryptisch antwoord.

”Het vierde en laatste boek komt sneller dan we denken. Wij hebben ooit afgesproken: we brengen aan het eind van de serie nog een boek over achter de schermen wat daar allemaal gebeurd is.”

”Nou en dat krijgt nu weer wat extra inhoud”, aldus Jan die hiermee duidelijk doelt op het aankomende boek van voormalig huisvriendin Caroline van Eeden.

Ik vertrek

Martien Meiland was voor het eerst samen met zijn gezin op televisie te bewonderen in het programma ‘Ik vertrek’. In deze aflevering was te zien hoe de familie een bed & breakfast begon in een kasteel in Frankrijk. Dat was een succes, maar na 2 jaar werd het kasteel verkocht.

Chateau Meiland

Op 20 mei 2019 waren de Meilandjes voor het eerst te zien in hun realityserie Chateau Meiland. Op het moment dat wij dit artikel schrijven, is seizoen negen begonnen. De eerste aflevering hiervan werd uitgezonden op 28 augustus en trok direct weer honderdduizenden kijkers.

Scroll naar boven