Kustwacht doorzeeft twee Marokkanen op jetski’s

De kustwacht in Algerije heeft twee Frans-Marokkaanse toeristen op een jetski zonder aarzelen naar het hiernamaals gesch0ten. De twee waren ‘verdwaald’ en kwamen in Algerijnse wateren terecht. Daarop is direct de trekker overgehaald.

Dat melden Marokkaanse media, weet HLN. De twee werden doorzeefd in de buurt van het kuststadje Saïdia. Dat ligt op de grens met Algerije.

Kustwacht schiet twee Marokkanen op jetski's dood

Verdwaald

De twee vakantiegangers zouden met hun jetski’s op zee verdwaald zijn geraakt. Hoe dat precies gekomen is, is niet bekend.

Naar verluid voeren ze op de racemonsters per ongeluk Algerijns territorium binnen. De kustwacht aarzelde niet en opende direct het vuur.

Beide Marokkanen hadden geen schijn van kans. Meerdere media melden dat beide heren doorzeeft zijn. De twee zijn elk met zeker vijf kogels om het leven gebracht zijn.

Vier mannen

Het tweetal ging samen met nog twee andere mannen op jetski’s de zee op. Een daarvan werd door de Algerijnse autoriteiten in de boeien geslagen en de ander, Mohamed Kissi, keerde als enige ongedeerd terug in Marokko. Daar deed hij zijn verhaal tegenover persbureau AFP.

Rubberboot

“We wisten dat we in Algerije waren omdat er een zwarte Algerijnse rubberboot op ons afkwam. De opvarenden schoten op ons. Godzijdank werd ik zelf niet geraakt, maar mijn broer en vriend zijn niet meer in leven”, zegt Kissi.

‘Vijandelijke handelingen’

In eerste instantie meldde de media niets over wat er gebeurd was. De lichamen waren zelfs niet eens uit de zee gehaald. Er kwam echter een lokale visser, die een levenloos lichaam zag drijven.

De man besloot het te filmen en op social media te plaatsen. Dat leidde tot enorme frustraties in Marokko. Beide overheden hebben nog niet gereageerd op de beelden.

Enkele jaren geleden hebben Marokko en Algerije de vriendschapsbanden met elkaar verbroken. Dat zou te wijten zijn aan Marokko.

Volgens Algerije maakt dat land zich schuldig aan ‘vijandelijke handelingen’ Wat hiermee bedoeld wordt is niet bekend. De verhoudingen tussen de buurlanden zijn daardoor echter niet zo best meer.

Scroll naar boven