Ben je in september geboren? Dan ben je slimmer dan de rest!

onderzoek september

Als je in september geboren bent, zit de kans erin dat je slimmer bent dan de rest. Tenminste, als we een studie van Het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek mogen geloven.

Geboren in september

Volgens het onderzoek achter deze studie zijn in september geboren kinderen waarschijnlijk intelligenter dan andere kinderen. De reden hiervoor is dat kinderen die in deze maan geboren zijn, in veel gevallen de oudste leerlingen van de klas zijn. Dit geeft ze een extra ontwikkelingsjaar in vergelijking met hun leeftijdsgenoten.

De algemene focus van het onderzoek was het schatten van de prestaties zijn van de relatief oudere kinderen in tegenstelling tot de rest van de leerlingen. De kinderen die in september zijn geboren, bleken elk jaar hogere gemiddelde scores op school te halen.

Socialer en volwassener

Er wordt gedacht dat de extra 12 maanden voor sociale, cognitieve en emotionele ontwikkeling voorafgaand van school hierbij een grote rol spelen. Meestal zijn kinderen uit September volwassener dan jongere klasgenoten. Bovendien kunnen ze beter omgaan met leraren en zijn ze ook socialer. Ze zijn minder gehecht aan hun ouders en kijken met meer enthousiasme uit naar school.

Deze voordelen kunnen hen een boost geven vergeleken met jongere klasgenoten. Het onderzoek suggereert ook dat kinderen die in september zijn geboren mogelijk op betere scholen terecht komen en zelfs minder snel in de criminaliteit belanden.

Dat betekent natuurlijk niet dat deze regels gelden voor iedereen die in september geboren is. Houdt hier rekening mee.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven