(Video) DHL-vliegtuig glijdt van landingsbaan en breekt in tweeën

DHL vliegtuig crasht en breekt doormidden

Paniek gistermorgen op de internationale luchthaven Juan Santamaria in Costa Rica. Een cargovliegtuig van DHL wilde net opstijgen, toen het toestel van de landingsbaan afgleed en vervolgens in tweeën brak.

De Boeing 757-200 was amper opgestegen, toen er halsoverkop een noodlanding moest worden gemaakt. De oorzaak is terug te leiden naar een fout in het hydraulische systeem. Door de noodmanoeuvre gleed het cargotoestel volledig van de landingsbaan.

De daaropvolgende klap was zo heftig, dat het toestel doormidden brak. Ook de staart en de vleugels liepen forse schade op.

Niemand gewond

In het toestel zaten behalve de piloot en de co-piloot gelukkig geen andere inzittenden. De twee zijn met de schrik vrijgekomen, al moest een van de twee alsnog naar het ziekenhuis voor een medische check. DHL doet momenteel onderzoek naar hoe de fout in het systeem heeft kunnen gebeuren.

De luchthaven is ongeveer 5,5 uur gesloten geweest. Om 15.30 uur lokale tijd konden andere vluchten worden hervat. Zo’n 8.500 passagiers liepen hierdoor vertraging op.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven