Belgische moeder ‘vergeet’ baby van 6 maanden in de auto en gaat de hele dag werken

Belgische moeder 'vergeet' baby van 6 maanden en gaat de hele dag werken

In het Belgische Charleroi is een opvallende, maar tegelijkertijd intens verdrietig drama gebeurd waarbij een baby’tje van zes maanden helaas niet meer onder ons is. De moeder van het kind was hem ‘vergeten’ uit de auto te halen en ging de hele dag werken.

Kind ‘vergeten’

De meeste mensen die net moeder zijn geworden, hebben nergens anders meer oog voor dan hun kleine spruit. Dat hoort ook zo natuurlijk.

Een Belgische moeder die voor het eerst sinds haar zwangerschapsverlof weer aan het werk ging in het ziekenhuis, vergat haar eigen kind in de auto.

De vrouw draaide vervolgens haar volledige shift en zou daarna pas het idee hebben gekregen dat ze iets was vergeten. En toen wist ze het: mijn kind ligt nog in de auto.

Pas rond 17.30 uur, meer dan acht uur later, kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Het kind had al die tijd in de auto gelegen waar de zon vol op scheen.

De hulpdiensten konden niets meer voor het kind doen. Collega’s van de vrouw zijn verbouwereerd over wat er gebeurd is.

Vreemd

Wij zijn geen deskundigen, maar dat hoef je ook niet te zijn om te concluderen dat een aantal zaken opmerkelijk te noemen zijn. De eerste vraag die opdoemt is waarom je een baby meeneemt naar je werk? Punt twee is hoe je hem kan vergeten en punt drie: hoe kun je er nou pas na 8 uur achterkomen?

Momenteel wordt er uit respect voor de nabestaanden niet veel informatie prijsgegeven. Wel duidelijk is dat het parket van Brussel een strafrechtelijk onderzoek heeft geopend.

Scroll naar boven