Belgisch gezin wil hond niet meer, begraaft het dier levend in de tuin

Belgisch gezin wil hond niet meer, begraaft het dier levend in de tuin

Twee mannen uit het Belgische Pelt zullen zich moeten verantwoorden voor de rechtbank voor het levend begraven van een hond in de tuin. Het duo riskeert naast een hoge boete ook een forse tijd achter de tralies. Dat meldt de website Het Belang van Limburg.

Mechelse herder

De twee, een koppel van respectievelijk 40 en 67 jaar oud, kochten in het voorjaar van 2023 een Mechelse herder. Niet lang daarna hadden ze er al genoeg van en wilden van het dier af.

Belgisch gezin wil hond niet meer, begraaft het dier levend in de tuin

Het plan dat de mannen bedachten gaat alle grenzen te buiten, want ze besloten om de hond levend te begraven in de tuin.

De feiten kwamen aan het licht nadat een buurman geluid hoorde, dat afkomstig was van een hond. Toen hij ging kijken zag hij de mannen een diepe kuil graven. De buurman alarmeerde direct de autoriteiten. Samen met de inspectie Dierenwelzijn kreeg het koppel enkele dagen later bezoek.

Poten vastgebonden

Toen er werd aangebeld bij de woning, bleek er niemand thuis te zijn. Daarop werd besloten de tuin te inspecteren en met name de plaats waar de mannen aan het graven waren.

Wat men daar aantrof is te verdrietig om te verwoorden. Het levenloze lichaam van de hond werd gevonden, waarbij zelfs haar poten aan elkaar gebonden waren.

Maar er is meer, want er is ook een ‘kwetsuur’ geconstateerd tussen de vagina en het rectum. Het vermoeden bestaat dat de hond ook s*kueel misbruikt is.

Bekentenis

Uit het verhoor met de mannen is een bekentenis gekomen. De twee hebben toegegeven dat ze eerst geprobeerd hebben de hond te verstikken. Tijdens het begraven zou het dier hebben bewogen, waarna ze de kuil hebben dichtgegooid met zand.

Op 26 februari aanstaande zal bekend worden wat de straf voor de mannen wordt. Het openbaar ministerie eist 20 maanden achter de tralies voor beiden, en een boete van 3.200 euro.

Advocaat vraagt begrip

De advocaat van de jongste beklaagde vindt een celstraf overdreven. Hij voert een ‘beperkt intelligentieniveau’ aan en vindt een werkstraf wel voldoende. ”Van de gevangenis wordt niemand beter”, aldus de raadsman.

Scroll naar boven