Grote favoriet Songfestival 2024 nu al bekend

Grote favoriet Songfestival 2024 nu al bekend: ''Zij gaan winnen''

Het Songfestival 2024 vindt dit jaar plaats in het Zweedse Malmö doordat Loreen de vorige editie won. We sturen Joost Klein erheen, die ons land mag vertegenwoordigen bij het liedjesfestijn. Maar maakt hij kans? De bookmakers hebben al een grote favoriet gekozen.

Songfestival 2023

Goed, het Songfestival 2024 wordt dus in Zweden gehouden. Loreen zegevierde vorig jaar met haar nummer Tattoo. Het was nog kantje boord, want buurman Finland scoorde met ‘Cha Cha Cha’ ook behoorlijk goed.

Het songfestival 2023 had eigenlijk in Oekraïne moeten plaatsvinden, aangezien de winnaars van 2022 uit dat land komen. Helaas is daar al eventjes een ‘speciale militaire operatie’ aan de gang. Feesten in Marioepol behoorde daardoor niet tot de opties, al wilde Zelensky het feest graag organiseren.

Songfestival 2024

Dit jaar gaan we dus naar Zweden. Althans, we? We hebben allemaal nog steeds nachtmerries van Mia en Dion, die vorig jaar niet eens de finale haalden. Nederland was voor het eerst in jaren de grote afwezige.

Einde verhaal voor Mia en Dion: Nederland uitgeschakeld bij Songfestival

Dit jaar is er gekozen voor Joost Klein. Hij staat op 9 mei aanstaande in Zweden op het podium in de tweede halve finale. De rapper uit Britsum moet de jury daar zien te overtuigen van zijn kunsten. Worden die goed genoeg bevonden, dan kunnen we ons opmaken voor de finale.

De finale van het Songfestival 2024 staat gepland voor 11 mei.

Favoriet Songfestival

De deelnemerslijst van het Songfestival bestaat uit 37 landen. Op het moment van schrijven hebben zeventien landen hun deelnemers bekendgemaakt.

De bookmakers zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben grondige analyses verricht. Zoals het er nu naar uitziet is 1 land momenteel de grote favoriet.

Oekraïne populair

En dat is Oekraïne, dat de artiesten Alyona Alyona & Jerry Heil stuurt. Het nummer Teresa & Maria staat bij bookmakers nu al als favoriet genoteerd, ondanks dat het overgrote deel nog geen deelnemer heeft aangewezen. Ook weten we nog niet welke nummers sommige kandidaten gaan zingen.

alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria | Ukraine 🇺🇦 | Official Music Video | Eurovision 2024

Bijzonder dus. Onderstaand het actuele overzicht van de bookmakers, inclusief de kansberekeningen. Natuurlijk er nog veel veranderen. Wat we in elk geval wel met zekerheid kunnen melden, is dat de bookies er vrijwel nooit naastzitten. Dus als je geld wilt verdienen: houd het in de gaten.

Grote favoriet Songfestival 2024 nu al bekend: ''Zij gaan winnen''

 

 

Scroll naar boven