Bekende jager die dieren ’ter vermaak’ doodde sterft op identieke wijze

Bekende jager die dieren 'ter vermaak' doodde sterft op identieke wijze

De Zuid-Afrikaanse ’trofeejager’ Riaan Naudé (55) haalde plezier uit het doden van dieren. Dat vond hij leuk. Ironisch dat hij nu op dezelfde manier om het leven is gekomen. Naudé werd in Zuid-Afrika dwars door zijn hoofd geschoten.

Naudé organiseerde ‘plezierjachten’ voor toeristen die niet bepaald slecht in de slappe was zitten. Zo konden zij leeuwen en andere wilde dieren doden, om vervolgens met de foto’s op sociale media te pronken.

Pech

Zuid-Afrikaanse media maken melding van het feit dat Naudé is vermoord door twee onbekende mannen. Dat gebeurde toen hij op 8 juni met pech langs de weg kwam te staan in Mokopane. Een getuige meldt dat een van de twee mannen de jager van dichtbij door zijn hoofd schoot.

Het is niet bekend of de moord iets te maken heeft met het werk van Naudé. Wel bestaat het vermoeden dat de dader(s) een van de wapens van de jager mee hebben genomen. Toen de politie bij het voertuig met daarin het lijk van de Afrikaan kwam, trof men twee jachtgeweren, munitie, kleding, water, een fles whisky en een pyjama aan. ”Het lijkt erop dat hij aan het jagen was”, zegt woordvoerder Mamphaswa Seabi van de Zuid-Afrikaanse politie.

‘Karma’

Dierenliefhebbers hebben inmiddels lucht gekregen van de moord. Velen reageren met ‘karma’, terwijl iemand wil weten ‘of de moordenaar kan poseren met zijn trofee (het lichaam van Naudé).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven