Vrouw die allergisch is voor emoties sterft bijna door slappe lach

Een vrouw heeft onthuld hoe haar zeldzame aandoening ervoor zorgt dat ze ‘allergisch is voor sterke emoties’ – zelfs de kleinste veranderingen in de normale toestand van haar lichaam kunnen levensbedreigend voor haar zijn. Natasha Coates heeft het zogenaamde mestcelactiveringssyndroom (MCAS), dat zich kan ontwikkelen bij kinderen of volwassenen.

Mestcel Activering Syndroom (MCAS)

In een gesprek met de Mirror vertelde Coates hoe de aandoening betekent dat ze tegelijkertijd ‘allergisch is voor niets en alles’. Ze zegt hierover:

“Ik ben allergisch voor sterke emoties. Elke verandering in de status van mijn lichaam – of ik nou lach, huil, verdrietig of gestrest ben – kan een chemische reactie veroorzaken. Het gebeurt bijna elke dag en ik ben meer dan 500 keer in het ziekenhuis opgenomen.

Beeld: Instagram/natashacoatesgb

Symptomen MCAS

Volgens Mast Cell Action komen bij mensen met MCAS mestcelmediatoren te vaak of te overvloedig vrij en/of als reactie op ’triggers die doorgaans niet als schadelijk worden beschouwd’, zoals voedingsmiddelen of chemicaliën in het milieu.

Specifieke triggers kunnen variëren van persoon tot persoon. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat bepaalde geuren, lichaamsbewegingen en zelfs temperatuurveranderingen de aandoening kunnen triggeren. Zelfs een avondje stappen met vrienden kan resulteren in een spoedopname in het ziekenhuis.

Natasha Coates zegt hierover: “Als je een avondje uit bent met vrienden en je in een anafylactische shock raakt door te veel te lachen, is dat een domper op de avond. Maar dat is wat mij een paar jaar geleden overkwam.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven