Bejaard koppel moet van energiebedrijf ineens ZES keer zoveel betalen en slaapt niet meer

Bejaard koppel moet van energiebedrijf ineens ZES keer zoveel betalen

De 84-jarige Arthur en zijn vrouw Yvonne (79) uit Barendrecht zitten al twee jaar in een nachtmerrie. Zij lieten destijds een ‘slimme meter’ plaatsen, waarna het stroomverbruik ineens verzesvoudigde. Volgens de energiemaatschappij Greenchoice dan.

Bejaard koppel moet van energiebedrijf ineens ZES keer zoveel betalen

Zij stellen dat het verbruik van 1.450 naar 8.822 Kwh per jaar is gegaan. De zoon van het koppel, Bruno, is woedend op de maatschappij. Tegen het Algemeen Dagblad doet hij een boekje open over wat zijn ouders wordt aangedaan. Hij doet alles om zijn ouders te helpen.

De slimme meter werd op 2 maart 2020 geplaatst. ”Mijn ouders zaten eerst bij Qurrent, dat in 2018 overgenomen werd door Greenchoice. Bij de eindafrekeningen schrokken ze zich te pletter: het verbruik was zes keer hoger dan bij de oude meter. Ze verbruiken het ene jaar wat meer dan het andere,maar van 1.450 naar 8.822 Kwh is compleet van de gekke.”

Greenchoice: heel normaal

Greenchoice vond het geen abnormale stijging en weigerde om de meter na te laten kijken. Ondertussen bleven ze wel incasseren.

Bruno schakelde daarom zelf een bedrijf in om de meter te laten controleren. De Meterman BV uit Utrecht concludeerde dat de meter een afwijking heeft tussen de 30 en 60 procent. ”Maar Greenchoice zegt dat dit niet kan en accepteerde het niet.”

Telefoontjes naar het bedrijf hebben niets opgeleverd. Medewerkers beweren dat ‘als de meter het zegt’, het allemaal echt wel klopt.

Daarop besloot zoon Bruno een kort geding aan te spannen. Daarmee wilde hij bereiken dat de meter op kosten van de energiemaatschappij zou worden nagekeken. De rechter zag voldoende aanleiding om hiermee akkoord te gaan en heeft Greenchoice gesommeerd de meter te laten nakijken.

Lees verder op de volgende pagina

Scroll naar boven