Bejaard koppel moet van energiebedrijf ineens ZES keer zoveel betalen en slaapt niet meer

Bejaard koppel moet van energiebedrijf ineens ZES keer zoveel betalen

Geen afwijkingen

Greenchoice heeft vervolgens Stedin, de eigenaar van de meter, opdracht gegeven de meter te laten nakijken. Daarvoor werd het bedrijf CIJ Borculo ingeschakeld. Bruno besluit het onderzoek van de medewerker te filmen. ”Meteen al nadat de apparatuur was aangesloten, gaven de schermpjes een afwijking tussen de 40 en 50 procent aan. ‘Dat is niet goed’ zo zei de medewerker.”

De controleur meldde dat alle afwijkingen in het rapport zouden komen te staan en Bruno had vertrouwen in een goede afloop. Dat liep anders, want de controleur had opgeschreven dat er ‘geen afwijkingen’ zijn gevonden en dat de meter ‘goed functioneert’.

Volgens Greenchoice moet het echtpaar bij Stedin wezen. Zij stellen er niets aan te kunnen doen omdat zij afhankelijk zijn van de informatie die de netbeheerder (Stedin) verstrekt.

Iedereen verwijst naar elkaar

Stedin weigert informatie te geven. Ze willen niet reageren op hoe het mogelijk is dat het rapport afwijkt van wat Bruno heeft gefilmd en hullen zich in stilzwijgen. Het meetbedrijf CIJ Borculo verwijst weer naar Stedin en zo komt er maar geen einde aan het verhaal.

Wel heeft Stedin inmiddels aangeboden om ‘onder voorwaarden’ het stroomnet door te meten. Maar Bruno heeft er geen vertrouwen meer in. Stedin wil de voorwaarden namelijk niet bekendmaken. Hij wil dat de meter wordt vervangen. ”Als dat niet gebeurt, stap ik weer naar de rechter.”

Geen licht meer aan

De bejaarde Arthur en zijn vrouw Yvonne hebben slapeloze nachten. Ze durven het licht niet eens meer aan te doen uit angst voor de factuur. Het gaat om honderen euro’s per maand, bovenop het toch al belachelijke tarief van stroom.

Scroll naar boven