Oma (68) krijgt torenhoge boete omdat ze eendjes voert

Oma (68) krijgt torenhoge boete omdat ze eendjes voert

De 68-jarige Susan Watson uit Engeland heeft een boete gekregen van maar liefst 150 pond voor het voeren van eenden bij een lokaal meer in Kent. 

Brood dodelijk

Steeds meer mensen zijn op de hoogte van het feit dat je eenden geen brood moet voeren. Brood is zeer slecht voor onze gevleugelde vrienden. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat de levensduur van eenden verkort wordt als ze brood eten.

De vrouw liep vorige week met een zak brood langs een meer in een park in Kent, waar ze de eendjes ging voeren. Na een paar minuten kwam de politie, die haar direct een boete gaf van 150 pond. Als ze meteen zou betalen zou ze er met 100 pond vanaf komen.

Maar Susan werd boos en vond de boete nergens op slaan. Ze claimt niet te hebben geweten dat je eenden geen brood moet voeren.

Hele dorp op de hoogte

De oudere vrouw zegt tegen ITV Meridian in shock te zijn geweest. ”Ik heb de boete uit de handen van de agent gepakt en in mijn jas gestopt. Daarna ben ik naar het dorp gegaan en heb ik iedereen verteld wat voor onrecht mij is aangedaan. Ik ben zelfs bij de slagers geweest en zij konden het niet geloven.”

Excuses

Deze hoogoplopende zaak is uiteindelijk onder de aandacht van de burgemeester gekomen. Die heeft de boete vernietigd en Susan excuses aangeboden. Dat komt doordat de agent had opgeschreven dat Susan meerdere zakken brood aan de eenden had gevoerd, terwijl het maar om een zak ging.

Scroll naar boven