Arme bejaarden worden huis uitgezet: ”Hier komen Afrikanen wonen”

In Geldrop is een informatieavond voor bewoners over de komst van jonge asielzoekers op een haartje na totaal ontspoord. Bewoners staan, net als veel andere Nederlanders, niet bepaald te springen om het vooruitzicht van migranten.

De bijeenkomst vond plaats in voormalig zorgcentrum Akert in Geldrop. Volgens een omwonende woonden hier tot voor kort nog bejaarden, maar die moesten vertekken om plaats te maken voor nieuwe Nederlanders. En dat pikken de buurtbewoners niet. Zij zitten niet te wachten op ‘dat kutvolk’.

Bejaarden worden huis uitgezet: ''Hier komen Afrikanen wonen''

Informatieavond

Een aantal dagen geleden werd er een informatieavond georganiseerd door Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Zij waren samen met de gemeente naar het centrum gekomen om voorlichting te geven.

Ook burgemeester Jos van Bree was gekomen. De inloopavond was speciaal bedoeld om bewoners te vertellen wat er in de buurt gaat gebeuren in verband met de opvang van asielzoekers.

Dat Nederlanders inmiddels wel klaar lijken met de nooit meer ophoudende stroom aan nieuwkomers, bleek wel uit het feit dat er beveiliging en p0litie opgetrommeld was.

Loopt uit de hand

Dat moeten we even verduidelijken. De gemeente bleek namelijk alleen ‘oudere mensen’ en ‘ja-knikkers’ hebben uitgenodigd. En dus mochten andere mensen niet naar binnen.

Dat werd niet erg gewaardeerd. Voor aanvang onstond er al flinke rumoer. Uiteindelijk besluiten bewoners alsnog naar binnen te gaan, ondanks dat dat niet mag.

Burgemeester belaagd

Een gemeentemedewerker neemt op gegeven moment het woord. Hij stelt dat de gemeente Geldrop niet gedwongen is, maar dat gekozen is voor een ‘bestuurlijke verantwoordelijkheid’ genomen.

Dat bevalt een van de aanwezigen niet. Hij schreeuwt: ”Neem jij die verantwoording? Als er hier iets gebeurt, komen wel bij jou de verantwoording halen.”

Burgemeester Jos van Bree komt ook aan het woord. Hij krijgt de vraag wie er verantwoordelijk is als er iets gebeurt. Van Bree is heel snel in antwoorden: ”De persoon zelf, natuurlijk.”

De bewoners worden laaiend en zeggen: ”WIE DAN WEL!? Jij haalt ze binnen. Van Bree vindt dat ‘we niet de goede kant op gaan’, maar het is al te laat.

Bejaarden huis uitgezet voor komst azc; burgemeester belaagd!

‘Geschrokken’

Van Bree wordt daarna voor de camera van Omroep Powned getrokken. ”We hebben vier bijeenkomsten georganiseerd. En ja, er is een bijeenkomst minder prettig verlopen.”

De burgemeester is naar eigen zeggen ”best wel geschrokken” van alle heftige reacties. ”Ik snap dat mensen met emoties zitten. Ik vind dat we naar elkaar moeten luisteren.”

Scroll naar boven