Alwi (59) spreekt twee jongeren aan op hun gedrag, maar die dulden geen kritiek

Hoe oud de jongens precies zijn laat de politie in het midden. Alwi kreeg flinke klappen tegen zijn hoofd en had daarna last van een hersenschudding, een naar binnen geslagen trommelvlies en verschillende bloedingen. Alwi zegt donderdagavond dat de politie amper kon geloven dat het minderjarigen betrof. Uit de beschrijving van Alwi kwamen ze ouder over, meldt hij. Een van de jongens is voorgeleid en de ander vrijgelaten, heeft de politie hem verteld. Hij weet niet of de jongen met de step, of de ander is vrijgelaten. Mishandeling Het ging mis op 29 oktober. Het begon met een opmerking over een elektrische step, vertelt hij. “Die jongen was al heel agressief en provocerend met zijn step door de winkel aan het rijden. Vervolgens kwam hij ook nog rondjes om mij heen rijden.” Alwi vroeg aan de jongeman ‘of hij dit normaal vond’. “Hij vond dat normaal, zei hij, en ik reageerde door te zeggen dat zijn ouders wel trots op hem zouden zijn. Ook daarop zei hij: ‘Ja, heel trots’. Toen zei ik: 'Wat ben je toch een misselijke kwal'.” Kort na die laatste opmerking lag Alwi op de grond. “Ik heb het niet zien aankomen. Hij had nog een vriend, die heeft me waarschijnlijk van achter te pakken genomen, maar het ging zo snel.” Bij de eerste slag lag zijn bril meteen op de grond, daarna ging Alwi tegen de vlakte. Vervolgens kreeg hij vooral klappen tegen zijn hoofd, misschien ook trappen, maar dat weet hij niet. Dader woont op paar honderd meter van Alwi De jongen met de step, woont 'op nog geen paar honderd meter' van het huis van Alwi, weet hij sinds kort. "Dat is een heel onprettig gevoel. Ik kom er bijna dagelijks langs."

In Tilburg zijn twee minderjarige knapen aangehouden voor het toekalen van de 59-jarige Alwi Smolders in de Plus-supermarkt aan de Heyhoef.

Toegetakeld

Een van de jongeren scheurde op een elektrische step door de supermarkt. Alwi vroeg hem of hij dat normaal vond. En toen moest hij het flink ontgelden.

Men wil niet vertellen hoe oud de twee jongeren precies zijn. Alwi kreeg meerdere tikken tegen zijn hoofd en heeft zelfs een hersenschudding opgelopen.

Hoe oud de jongens precies zijn laat de politie in het midden. Alwi kreeg flinke klappen tegen zijn hoofd en had daarna last van een hersenschudding, een naar binnen geslagen trommelvlies en verschillende bloedingen.

Alwi zegt donderdagavond dat de politie amper kon geloven dat het minderjarigen betrof. Uit de beschrijving van Alwi kwamen ze ouder over, meldt hij. Een van de jongens is voorgeleid en de ander vrijgelaten, heeft de politie hem verteld. Hij weet niet of de jongen met de step, of de ander is vrijgelaten.

Mishandeling
Het ging mis op 29 oktober. Het begon met een opmerking over een elektrische step, vertelt hij. “Die jongen was al heel agressief en provocerend met zijn step door de winkel aan het rijden. Vervolgens kwam hij ook nog rondjes om mij heen rijden.”

Alwi vroeg aan de jongeman ‘of hij dit normaal vond’. “Hij vond dat normaal, zei hij, en ik reageerde door te zeggen dat zijn ouders wel trots op hem zouden zijn. Ook daarop zei hij: ‘Ja, heel trots’. Toen zei ik: 'Wat ben je toch een misselijke kwal'.”

Kort na die laatste opmerking lag Alwi op de grond. “Ik heb het niet zien aankomen. Hij had nog een vriend, die heeft me waarschijnlijk van achter te pakken genomen, maar het ging zo snel.” Bij de eerste slag lag zijn bril meteen op de grond, daarna ging Alwi tegen de vlakte. Vervolgens kreeg hij vooral klappen tegen zijn hoofd, misschien ook trappen, maar dat weet hij niet.

Dader woont op paar honderd meter van Alwi
De jongen met de step, woont 'op nog geen paar honderd meter' van het huis van Alwi, weet hij sinds kort. "Dat is een heel onprettig gevoel. Ik kom er bijna dagelijks langs."

Ook is een trommelvlies naar binnen gemept en heeft hij internet bl0edingen opgelopen. Alwi, die gisteravond te horen kreeg dat het twee minderjarigen waren, kan dat amper geloven.

Hij had de twee zelf als ouder beschreven. Inmiddels is een van de twee jongeren voorgeleid, terwijl de ander is weer op vrije voeten is.

Step

De feiten dateren van 29 oktober jongstleden. Alwi doet boodschappen in de supermarkt en merkt een jongen op die met een elektrische step door de winkel racet.

”Hij kwam ook nog rondjes om mij heen rijden”, zo vertelt Alwi tegen Omroep Brabant. Hij vraagt de jongen of die normaal vindt wat hij doet.

”Hij vond dat normaal en ik reageerde door te zeggen dat zijn ouders wel trots op hem zouden zijn. Ook daarop zei hij: ‘Ja, heel trots’.”

”Toen zei ik: ‘Wat ben je toch een misselijke kwal.”

Vrijwel direct daarna wordt Alwi tegen de grond gemept. ”Ik zag het niet aankomen. Hij had nog een vriend, die heeft mij van achter te grazen genomen. Het ging zo snel.”

Bij de eerste slag lag zijn bril meteen op de grond. Daarna werd alles zwart. Alwi moet meerdere klappen, en misschien ook trappen incasseren tegen zijn hoofd.

Dader woont dichtbij

Inmiddels is duidelijk dat de jongen met de step heel dichtbij Alwi woont. ”Op nog geen paar honderd meter. Dat is een heel onprettig gevoel. Ik kom er bijna dagelijks langs.”

Scroll naar boven