Eddie belt een loodgieter voor verstopte gootsteen en schrikt van de factuur

Vreemde boel. Dus meldden we dat bij de FOD Economie

De Belgische Eddy Castro uit Hasselt ontdekte afgelopen maandag dat de grootsteen verstopt was. De Belg belt een loodgieter. Die is twintig minuutjes bezig. En dan komt de factuur…

Gootsteen

Even na 10,00 uur afgelopen maandagmorgen. Eddy start zijn computer op en zoekt via Google naar een loodgieter zodat hij van zijn probleem af kan komen. Zijn gootsteen is namelijk verstopt.

Zin om gedegen onderzoek te doen heeft hij niet. Of hij heeft er wellicht geen tijd voor. Hij belt de eerste de beste loodgieter die hij kan vinden.

Het gaat om de onderneming Loodgieter Service. ”Ik belde en kreeg een dame aan de lijn die me beloofde zo snel mogelijk iemand te sturen.”

Binnen dertig minuten! staat er iemand voor de deur. Die is met een gewone personenauto gearriveerd, iemand die blijkbaar gewoon in de buurt woont.

”Hij plaatste een pomp op de afvoer en twintig minuten later was het opgelost. En toen maakte hij de factuur. Ik moest dus 598,95 euro betalen. En dat moest meteen. Via een draagbaar betaalautomaatje.”

Verbouwereerd

”Ik was blij dat ik geholpen was, maar ik was totaal verbouwereerd en kon daardoor niet protesteren. Pas toen hij weg was, realiseerde ik me dat 600 euro wel heel veel geld was voor twintig minuten werken.”

”Hij telde 150 euro voor materiaal. Maar hij gebruikte een pomp die je bij de Hubo kan kopen voor 50 euro. Daarbovenop een uurloon van 130 euro en nog 180 euro voor de interventie. Is dat allemaal niet erg overdreven?”, zo vraagt Eddy zich nu af.

Eddie belt een loodgieter voor verstopte gootsteen en schrikt van de factuur

Rekeningnummer

De Belgische nieuwssite Het Nieuwsblad heeft Loodgieter Service getracht te bereiken. Er werd niet opgenomen. In plaats daarvan kwam er een geluidsbandje.

Het rekeningnummer is nagekeken, maar daaruit blijkt dat die gekoppeld is aan een schoonheidsspecialiste in Zwijdrecht (Nederland).

De onderneming op de factuur blijkt zich te bevinden in dezelfde straat als waar Eddy woont, maar dan in Lebbeke. Dat is 110 kilometer verderop.

Inmiddels is er een melding uitgegaan naar FOD Economie. Dat gaat Eddy niet meer helpen, maar hopelijk wel anderen die met deze, en met vergelijkbare, ondernemingen te maken krijgen.

Is jouw gootsteen verstopt? Doe dan geen zaken met Loodgieter Service.

Scroll naar boven