‘Fletcher licht klanten keihard op met hotelvouchers’

Fletcher

Fletcher Hotels blijkt consumenten genadeloos pootje te tillen met het aanbieden van hotelvouchers. De Consumentenbond is laaiend en heeft besloten actie te voeren tegen de hotelketen: ”Veel Nederlanders laten zich foppen.”

Grote puinzooi

De Consumentenbond vindt dan Fletcher zich transparanter moet opstellen wanneer ze hotelbonnen aanbieden. Sommige bonnen waren in het verleden slechts beperkt geldig. De communicatie hieromtrent liet vaak te wensen over. Hierdoor zijn veel klanten gedupeerd.

Fletcher

En daar stopt het niet, want het aanbod van de bonnen zou veel beperkter uitvallen dan is beloofd. Om het nog gekker te maken, ‘verstopt’ Fletcher verplichte kosten.

En dat is niet de bedoeling. De Consumentenbond heeft de Reclame Code Commissie ingeschakeld. Zij moeten kritisch gaan kijken naar de voucherverkoop.

Rechtszaak

Het is al een tijdje hommeles tussen Fletcher en de Consumentenbond. Die laatste wilde eerst een rechtszaak aanspannen tegen Fletcher, omdat de vouchers maar beperkt geldig waren.

Conform de wet moet een voucher twee jaar geldig zijn, maar Fletcher besloot dat aan de laars te lappen. Toch besloot de hotelketen uiteindelijk overstag te gaan.

De geldigheidsduur van de hotelvouchers werd verlengd. Ook konden klanten hun verlopen vouchers alsnog inwisselen bij het bedrijf.

'Fletcher licht klanten keihard op met hotelvouchers'

Verzonnen kosten

Maar nu is het dus weer raak, want volgens de Consumentenbond dupeert Fletcher klanten nog steeds. Dat zouden ze doen door extra kosten in rekening te brengen, wanneer iemand een voucher heeft gekost.

Fletcher berekent ‘reserveringskosten’ en een bedrag dat gespecificeerd wordt a;s ‘handling fee en tax’. Dat is een vreemde term die volgens de Consumentenbond volstrekt onduidelijk zijn. De Reclame Code Commissie gaat zich nu over deze zaak buigen.

Honderdduizenden bonnen

Fletcher verkocht in de afgelopen jaren honderdduizenden vouchers. Dat deden ze via onder meer Albert Heijn, maar ook via SocialDeal, Ticketveiling en DPG media.

Sommige bonnen bleken slechts enkele maanden geldig. De Consumentenbond noemt dit ‘in strijd’ met wetgeving die uit 2022 dateert. Daarin valt te lezen dat vouchers minimaal geldig moeten zijn voor de duur van 24 maanden. We blijven dit voor je in de gaten houden!

Scroll naar boven