Daten via Tinder is deze dagen ontzettend populair. De meeste mensen zijn echter niet op zoek naar een relatie, maar naar een leuke avond.
Voor een Belgische vrouw uit Veurne eindigde haar ‘match’ in een regelrecht drama. Ze leerde L.G. uit Sint-Niklaas al in 2020 kennen.
Wat ze toen nog niet wist, is dat L.G. alleen zijn eigen voornaam gebruikte. Zijn achternaam klopte niet. Het klikte goed tussen de twee, waarna meerdere afspraakjes volgde.
Leugens
Na een tijdje contact te hebben gehad, vertelde L.G. de vrouw dat hij leed aan kanker en meer bij haar wilde zijn.
Om die reden besloot de vrouw hem in huis te nemen. Vervolgens liet hij haar dure aankopen doen, en voorzag ze hem in onderhoud.
Renoveren
Op gegeven moment wilde de vrouw haar badkamer renoven. L.G. vertelde haar dat hij daar veel ervaring mee had en de beste mensen hiervoor kende.
Hij vroeg een voorschot van 2.500 euro, zogenaamd voor materiaal. Maar in werkelijkheid deed hij niets en stak dat geld vervolgens in zijn zak.
Betrapt
L.G. werd betrapt toen de trouw in zijn smartphone keek. Daar ontdekte ze meerdere gesprekken, waarbij hij steeds een andere achternaam gebruikte.
En toen kwam de werkelijkheid naar boven. L.G. is een oplichter, die maar liefst 32 keer veroordeeld is. Onder meer voor oplichting, valsheid en faillissementen.
Dat vond ze uit toen ze zijn echte naam op Google opzicht. Daaruit kwamen talloze recensies en verhalen van gedupeerde mensen.
Advocaat
Vandaag kwam de zaak voor de rechter. Volgens de advocaat van L.G. had hij geen verkeerde bedoelingen. Het komt door zijn slechte naam op internet dat hij zo wordt weggezet.
”Dat hij een andere achternaam gebruikte op Tinder moet gewoon kunnen volgens de raadsman. ”Alleen in het echte leven had hij dat niet moeten doen.”
”Hij wilde de badkamer ook echt renoveren, alleen is het er niet van gekomen”, zo besluit de advocaat zijn pleidooi.
Geen vertrouwen meer
De vrouw heeft inmiddels 2.000 euro teruggekregen, maar wil nog 1.900 euro euro van L.G. zien. ”Dat is voor hotelkosten en een morele schadevergoeding.”
”Ik betaalde zijn hotelovernachtingen zelfs. Ik ben hierdoor mijn vertrouwen in mannen volledig kwijtgeraakt. Als het aan de procureur ligt, gaat L.G. een jaar de gevangenis in en moet hij 1.200 euro boete betalen.