11 jarig jongetje doodgevroren door extreme kou in Texas

Terwijl de sneeuw afgelopen maandag in Conroe, Texas, viel, rende Cristian Pavón Pineda in een rode jas buiten de stacaravan van zijn familie en maakte hij sporen in het poeder. Zijn moeder filmde hoe haar 11-jarige voor de allereerste keer in de sneeuw speelde.

Hoewel de familie uit Honduras de avond ervoor de stroom had verloren hadden ze geen idee dat ze dagenlang zonder stroom zouden komen te zitten.

Maar op dinsdagochtend kon Pineda’s familie hem niet wakker krijgen.

Onderzoekers zijn nog bezig de doodsoorzaak van de jongen te achterhalen maar zijn familie denkt dat hij aan onderkoeling is overleden. Terwijl Texas bevroor, hadden ze geen warmte.

“Alles was goed,” vertelde María Elisa Pineda, Cristian’s moeder, aan de Houston Chronicle. “Hij was gelukkig die dag. Hij was helemaal niet ziek.”

Er is geen officieel dodental bekend van de koudegolf die een groot deel van Texas heeft lamgelegd maar volgens de Washington Post zijn er minstens 30 mensen overleden.

Sommigen stierven door blootstelling, waaronder een 75-jarige man die aan onderkoeling stierf toen hij zijn zuurstoftank uit zijn auto pakte en een 60-jarige man die naar verluidt doodvroor op zijn luie stoel, zijn vrouw naast hem in hun ijskoude huis.

Volgens de Post zijn ten minste vijf mensen overleden aan koolmonoxidevergiftiging omdat mensen zich tot gasverwarmers wendden in wanhopige pogingen om warmte te vinden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven