Vrouw breekt hart van stiefdochtertje (8): “Jij mag niet mee”

Een moeder heeft online een flinke discussie gestart, door te onthullen dat ze met haar man op vakantie wil gaan zonder zijn dochtertje. Ze wil niet voor haar betalen. Ondanks dat ze weet dat ze het hart van het kleine meisje breekt.

Goedkope vakantie

De vrouw is net zelf moeder geworden van haar man, die al een 8-jarig dochtertje uit een eerdere relatie heeft. Op zoek naar goedkope opties voor een vakantie, heeft ze besloten dat het meisje niet mee mag met het gezin.

In een post op het Britse forum Mumsnet noemt ze een aantal redenen op waarom het meisje thuis moet blijven, zoals hoge kosten en het gemak. Het bericht is overgenomen door de Britse krant The Mirror.

Stress-vrij

“Ik heb één jaar zwangerschapsverlof, mijn baby kan gratis mee. We kunnen het niet betalen, dat zou tussen de 500 en 700 pond extra kosten. En dan moeten we ook nog rekening houden met haar schooldagen.

”Ik krijg deze kans maar een keer. Het is mijn geld. Ik wil een stress-vrije vakantie en het vermaken van een 8-jarige die de hele tijd verveeld is, heb ik geen zin in. ”

Vrouw breekt hart van stiefdochtertje (8): "Jij mag niet mee"

Eigen moeder

De vrouw weet dat ze met haar besluit het hart van het meisje breekt. ”Haar eigen moeder heeft woest gereageerd toen ze hoorde dat haar dochter niet mee mag. Ze is het er niet mee eens en eist dat we haar alsnog meenemen. Maar zo werkt dat niet.”

”Ik ben zelf opgegroeid met stiefvaders die ook kinderen hadden en die gingen soms ook niet mee op vakantie. Dat is toch normaal? Mijn man vindt het ook dat zijn ex hun dochter best een paar weken bij haar kan laten wonen. Maar die vrouw moet altijd dwarsliggen.”

”We hebben het over een keertje. Normaal gesproken betrek ik haar overal bij. Sterker nog, ik heb haar al laten weten dat ze de volgende keer wel mee mag.”

Scroll naar boven