Visser vangt onverklaarbaar zeemonster en roept hulp in

Visser vangt onverklaarbaar zeemonster en roept hulp in

Vissers hebben een doorzichtig zeemonster gevangen, waarvan ze geen idee hebben wat het is. Het dier is vrijwel geheel onzichtbaar, op de kop na. Die is transparant.

Op Twitter is een video geplaatst met de vondst. Sindsdien probeert men er wanhopig achter komen wat voor diersoort het is. Iemand schrijft dat het gaat om ‘verboden gelei’. Het lijkt er namelijk sterk op dat het diertje bestaat uit een soort zachte, geleiachtige substantie.

Het schepsel heeft een antenne op zijn kop, die vermoedelijk bedoel is om mee te kunnen voelen en zien. De vraag hoe de vissers het diertje gevonden hebben is ook een goede, aangezien het bijna geheel doorheen kunt kijken. Ook is niet helder waar het beestje gevangen is.

Alien

De video heeft de opvallende titel: ‘zeg me dat dit geen alien is’. Het onbekende schepsel is niet groot en past makkelijk tussen duim en wijsvinger.

Slechts de kop van het dier is niet doorzichtig. Het zou kunnen dat daar de hersenen zitten. Op zijn kop zit verder een gele plek en vier zwarte puntjes, waarschijnlijk zijn dat ogen.

Iemand schrijft onder de video dat het zou kunnen gaan om een parasitaire Promina. Deze soort leeft in het diepste van de aarde.

Scroll naar boven