Massale woede om straf voor man zonder rijbewijs die 4-jarig kindje doodreed

Massale woede om straf voor man zonder rijbewijs die 4-jarig kindje doodreed

Op sociale media is massale ophef en verontwaardiging ontstaan. Aanleiding is de straf die de rechtbank vandaag uitdeelde aan de moordenaar van de kleine Bam (4). Die werd 2 jaar geleden doodgereden door een 20-jarige man zonder rijbewijs.

Massale woede om straf voor man zonder rijbewijs die 4-jarig kindje doodreed
Foto afkomstig van Facebook: Suzanne Kuiper

De rechtbank vindt dat de schuldige niet de gevangenis in hoeft en heeft de man veroordeeld tot het betalen van twee boetes. Ook man hij 2 maanden geen auto rijden vanwege ‘gevaarlijk rijgedrag’.

De kleine Bam was 2 jaar geleden aan het buitenspelen toen hij werd doodgereden door de destijds 18-jarige bestuurder, die zonder rijbewijs reed. In de auto zaten ook zijn moeder en zusje.

Niet te voorkomen

Na onderzoek heeft de politie verklaard dat het ongeluk ‘niet te voorkomen’ was, ook niet door iemand met een rijbewijs. De moeder van het slachtoffertje gelooft dat logischerwijs niet.

In de rechtbank werd vandaag duidelijk dat de bestuurder Bam niet gezien kon hebben dankzij een geparkeerde auto. De man reed bovendien niet sneller dan de maximum toegestane snelheid.

Twee boetes

Maar de bestuurder reed zeer dicht langs geparkeerde auto’s, waardoor hij volgens de rechter onvoldoende geanticipeerd heeft op de situatie met kleine kinderen. Daarvoor krijgt de man een boete van 750 euro. Voor het rijden zonder rijbewijs krijgt hij een boete van 500 euro. De moeder, die haar zoon in haar auto liet rijden, moet een boete van 340 euro betalen.

De ouders, die het verlies levenslang met zich mee moeten dragen, snappen niks van de straf: “Is het leven van ons kind zo weinig waard?”, verklaarden zij geëmotioneerd.

Scroll naar boven