Studie: 20% van alle mensen draagt hun ondergoed meerdere dagen achter elkaar

ondergoed

We hebben tegenwoordig allemaal hele hoge hygiene standaarden. Naast dat we elke dag douchen, is alles gemaakt om steeds schoner en schoner door het leven te gaan. Zo heb je wc’s die al een spoel- en droogfunctie hebben zodat je van onderen helemaal schoon bent. Overal worden kraantjes geplaatst zodat je je altijd eventjes kunt wassen en alles om onze hygiene hoog te houden.

Toch lezen we vaak dat mensen toch niet elke dag douchen, en soms niet eens na het sporten. Nu heeft Daily Mail een onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat veel mensen, 1 op de 5 om precies te zijn, hun ondergoed meer dan 1 dag draagt. Daarbij geeft 2 procent van de vrouwen ook toe dat zij hun slipje binnenstebuiten dragen op de tweede dag. Wij vinden het maar een vreemd idee, maar iedereen zo z’n ding..

Dit zijn de bevindingen over de algemene hygiene van vele..

1/3 van de mannen
Mannen schijnen erger te zijn dan vrouwen en dragen hun ondergoed langer dan 1 dag. Mannen gaven toe hun ondergoed vaak standaard 2 dagen achter elkaar te dragen. 31% van de mannen draagt hun ondergoed 2 dagen tegenover 10% bij de vrouwen.

Binnenstebuiten dragen
4% van de mannen gaf toe dat ze een ondergoed na 2 dagen ook nog eens binnenstebuiten keren om er zo nog langer mee te kunnen, tegenover 2% van de vrouwen

ondergoed

BH’S
meer dan 25% van de ondervraagden zei dat ze hun bh vijf dagen of langer dragen voordat ze die in de was gooien. 6 % droeg de beha zelfs tien keer achter elkaar.

Spijkerbroeken
Een beetje algemeen is dat je broeken na 5 x dragen was en shirts na 2 à 3 keer, afhankelijk van hoeveel jeVoor andere kledingstukken waren de resultaten wisselend. Zo droegen sommigen hun jeans vijf keer zonder te wassen, en shirts, bloesjes en jurken vaak 2 keer.

Vuistregel
“Er is geen algemene regel hoe vaak je je kleding zou moeten wassen. Maar bij ondergoed is het toch wel van belang dat je die na elke dag verwissel omdat het je het draagt op een plek waar bacteriën ontstaan

hoe vaak zou je je kleding moeten wassen?
Witte kleding: na 2 keer dragen
Zijden kleding: na 1 keer dragen
Ondergoed: na 1 keer dragen
BH’s: na 3 of 4 keer dragen
Jassen: 2 keer per seizoen
Broeken: na 4 tot 5 keer dragen

Bron: Daily Mail

Laat een reactie achter

Scroll naar boven