Spelende kinderen getuigen over ontvoering Gino: ”Auto ingesleurd”

Spelende kinderen getuigen over ontvoering Gino: ''Auto ingesleurd''

De 9-jarige Gino van der Straeten is volgens twee getuigen vrijwillig meegelopen naar de auto van de man, vermoedelijk Donny M., die hem ontvoerde. Eenmaal aangekomen bij het voertuig werd Gino “meteen naar binnen getrokken.”

Dat hebben een 14-jarige jongen en een 10-jarig meisje die naar eigen zeggen getuige zijn geweest van de verschrikkelijke gebeurtenis, verklaard bij de politie. De moeder van de kinderen laat dat weten aan dagblad De Limburger.

Volgens haar zijn haar kinderen “drie keer uitvoerig” verhoord door de recherche, die hun verklaringen als betrouwbaar classificeert.

Voetbaltrainer

De moeder zegt dat haar dochter de situatie het best heeft waargenomen. “Rond 18.30 uur kwam een man het veldje opgelopen die zich voorstelde als ‘voetbaltrainer’. Hij heeft zelfs nog even met de kinderen gespeeld. ”

Donny Marwa

”Gino werd geprezen om zijn voetbalkwaliteiten, zo verklaarde het meisje. “Na een tijdje lokte de man Gino naar zijn auto. Gino liep vrijwillig mee, maar toen hij bij de auto was, werd hij meteen naar binnen getrokken. Het ging allemaal snel.”

Volgens de moeder hebben meerdere kinderen de ontvoering zien gebeuren. ”De ontvoeringszaak heeft grote impact. Toen mijn dochter op tv een uitzending over Gino zag, barstte ze in tranen uit. Ze vindt het heel eng om nu met de fiets naar school te gaan hier in de buurt. Mijn zoon gaat in Heerlen naar school, hij is wat meer gesloten. Ook hij is geschokt.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven