Slecht nieuws voor mensen met een rekening bij de Rabobank

Slecht nieuws voor mensen met een rekening bij de Rabobank

Heb jij een bankrekening bij de Rabobank? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De bank heeft besloten  de tarieven voor hun rekening fors te verhogen. Zo wordt het goedkoopste pakket maar liefst een derde duurder. Maar er is nog iets aan de hand.

Slecht nieuws voor mensen met een rekening bij de Rabobank

De bank staat niet langer toe om direct €5.000 of meer over te maken. Wie dat wil doen, moet rekening houden met een ‘bedenktijd’ van vier uur.

Rabobank zegt dit te doen om mensen tegen fraude te beschermen. Bij ING staat het daglimiet ook op €5000, net als bij Triodos en SNSbank. Het limiet is vaak gekoppeld aan het inlogmiddel en of het geld wordt overgeboekt naar een eigen, vaste of externe rekening.

Afschriften

Ook papieren rekeningafschriften worden bij de voormalige boerenleenbank fors duurder. Wie bijvoorbeeld een wekelijks afschrift op papier in de bus wil krijgen, betaalt daarvoor niet meer €3,60 maar €5,40 per maand – een stijging van 50%.

Brieven

Veel klanten zijn inmiddels woedend over de stijgingen van de tarieven. Ook zijn zij niet te spreken de ‘bedenktijd’ van 4 uur. Men krijgt het gevoel niet langer de baas te zijn over hun eigen geld.

Een maand geleden lag de Rabobank ook al flink onder vuur. Toen bleek de bank brieven te hebben verstuurd naar veel mensen die geregeld cash geld opnemen.

Scroll naar boven