Slachtpartij op kinderboerderij: jongetje (9) wurgt talloze konijnen en cavia’s

Een jongetje van 9 jaar oud heeft bij een kinderboerderij in Hoek van Holland talloze konijntjes en cavia’s van het leven beroofd. Het kind draaide compleet door en was na afloop niet tevreden. Alle dieren hadden ‘eraan’ gemoeten.

‘Ik kreeg ze niet allemaal te pakken’

Volgens RTV Rijnmond is het afgelopen maandag gebeurd. In totaal zijn er elf dieren gewurgd. Het gaat om negen konijnen en twee cavia’s.

Slachtpartij op kinderboerderij: jongetje (9) wurgt talloze konijnen en cavia's

De beheerder van het complex is zich vanzelfsprekend rot geschrokken. Het jongetje had namelijk totaal geen spijt. Hij had eigenlijk alle dieren willen ombrengen. “Ik kreeg ze niet allemaal te pakken.”

Niet vervolgd

Na dit afschuwelijke tafereel zijn de ouders van het kind ingelicht. Die kwamen meteen naar de kinderboerderij toe. Ook de politie werd erbij gehaald. Omdat het jongetje onder de twaalf jaar is, wordt hij niet vervolgd. Hij gaat wel een zorgtraject in.

Kinderboerderij Hoek van Holland

De kinderboerderij in Hoek van Holland in de Willem van Houtenstraat is gratis toegankelijk en zeven dagen per week voor iedereen geopend. Er lopen onder meer kippen, ezels, geitjes en zelfs alpaca’s. De konijnen en cavia’s zitten binnen. Om bij deze dieren te komen, moet je een schuifdeur door.

De dieren zitten in hokken. Het sadistische jongetje is vermoedelijk over de hekken van de hokken heengeklommen en heeft toen toegeslagen.

Scroll naar boven