Vader koopt sla bij de Aldi en schrikt zich kapot als hij ziet wat eruit komt kruipen

food, salad, lettuce

Een vader is oog in oog komen te staan met een gigantisch insect nadat hij zijn boodschappen van de Aldi thuis aan het uitpakken was. De 39-jarige Lee Westacott vond het beest, vermoedelijk meegelift in een zak sla, in zijn koelkast. 

Voorverpakte sla

In de Aldi kun je net als in andere supermarkten voorverpakte groenten aanschaffen. Uit een eerder artikel werd duidelijk dat binnengekomen groenten worden gecheckt door keurmeesters. Het blijft mensenwerk, dus het kan gebeuren dat men weleens iets over het hoofd ziet.

Tegen de Britse krant Metro.UK vertelt Lee wat er uit de sla kwam kruipen. ”Een enorme sprinkhaan. Hij leek gemuteerd want zo groot zie je ze zelden.”

Sprinkhaan sla

Lee besluit om de sla weg te gooien en contacteert de Aldi om een klacht in te dienen. Die bieden hem een waardebon aan van 5 pond (6.5 euro). Hij krijgt ook te horen dat hij zijn geld van de zak sla terug kan krijgen, als hij deze netjes terug komt brengen.

‘Geen bewijs’

Dat gaat niet meer, want de sla ligt al in de prullenbak. Ook vindt hij de 5 pond een beetje karig. ”Ik weet niet of hij over al mijn eten is gelopen.” De Aldi countert en zegt dat er geen enkel bewijs is dat de sprinkhaan afkomstig is uit de sla, maar is zich aan de andere kant bewust dat het kan gebeuren.

”Onze producten zijn allemaal vers en dan kan het incidenteel wel eens voorkomen dat er insecten meeliften.” Aldi heeft de geschrokken Lee daarom excuses aangeboden.

Lee kan niet stoppen met vertellen hoe groot de sprinkhaan was. ”Ik schat toch wel zo’n acht centimeter.” Hij heeft het insect gevangen en in een tas gestopt. Lee is van plan de sprinkhaan buiten vrij te laten.

 

Scroll naar boven