Shoarmarestaurant opent met de naam ‘7 oktober’

Shoarmarestaurant opent met de naam '7 oktober'

In de hoofdstad van Jordanië, Amman, is een nieuwe shoarmatent geopend. Nu is dat op zich helemaal niets bijzonders, want de bevolking is dol op het voedsel. Wel opmerkelijk is de naam die de tent draagt.

October 7

De eigenaar heeft zijn schaapjesvleeskraampje de naam ‘October 7’ gegeven. De meeste mensen weten inmiddels wel wat er op die dag in 2023 gebeurd is.

Op 7 oktober braken doorgedraaide Hamas-slachters het hek rondom de Gazastrook op meerdere plekken open. Ze reden, vlogen en renden vervolgens naar een muziekfestival en talloze kibboetsen om lokale Israëlische bewoners van het leven te beroven.

In totaal zijn er meer dan 1.200 mensen omgekomen, waaronder weerloze baby’s, vrouwen en oudere mensen. Lager kun je niet zinken.

Ook werden er talloze gijzelaars meegenomen naar de Gazastrook. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds meer dan 130 mensen in gevangenschap.

Israël

Israël reageerde hard op de gebeurtenis en heeft alle remmen losgegooid. Hoewel het land beweert er alles aan te doen om burgers te sparen, zijn er inmiddels 25.700 Palestijnen om het leven gekomen. De cijfers zijn niet geverifieerd en het is dan ook onduidelijk of dit aantal klopt.

De operatie zal naar verluidt nog maanden, zoniet jaren doorgaan. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is fel tegen een eigen staat voor de Palestijnen.

Restaurant

Maar goed, om een restaurant naar een massaslachting te vernoemen? Dat gaat er bij veel mensen niet in. Vanuit Israël is nog niet gereageerd.

Scroll naar boven