Asielhond na negen jaar eindelijk geadopteerd: ”Hij verdient het beste”

Asielhond na negen jaar eindelijk geadopteerd: ''Hij verdient het beste''

In het Engelse plaatsje Edenfield heeft een hond na maar liefst negen jaar in het asiel gezeten te hebben, eindelijk een liefdevol thuis gevonden. Zijn nieuwe baasjes kwamen naar het asiel met een duidelijk doel en wilden de hond hebben die er het langst zat.

Negen jaar in het asiel

Humbug, een zwart-witte Akita-kruising, zat bijna een decennium lang te wachten in het Bleakholt Animal Sanctuary tot er eindelijk iemand was die hem mee naar huis zou nemen.

Opmerkelijk genoeg zag hij het levenslicht al in het asiel. Zijn moeder, Lulu, werd in 2014 hoogzwanger binnengebracht nadat haar eigenaar onverwacht was overleden.

Als pup vond Humbug snel een nieuw thuis, samen met zijn broertjes en zusjes. Helaas werd hij als enige teruggebracht omdat hij als jonge hond wat angstig was voor vreemden.

Je beste vriend

In de daaropvolgende jaren bleek het een uitdaging om een nieuw thuis te vinden voor Humbug. De asieleigenaar Karen  Weed noemt de viervoeter liefkozend een “beetje een complexe ziel”. Hoewel Humbug ongelooflijk lief was, vertoonde hij verlegenheid en worstelde hij met onzekerheden en angsten die aanzienlijke training en een geduldige, ervaren eigenaar vereisten.

De tijd verstreek, en Humbug bleef wachten, uitgroeiend tot een favoriet van het personeel en de vrijwilligers die met de asielhonden gingen wandelen.

Ondanks zijn aanvankelijke verlegenheid overlaadt hij mensen, zodra hij ze kent, met knuffels en likjes. Het asiel vat het treffend samen: “Eenmaal zijn vriend, is hij je beste vriend.”

Dankzij een toegewijd pleeggezin, dat hem meenam op langere wandelingen en hem regelmatig tijdens het weekend thuis opving, heeft de hond aanzienlijke vooruitgang geboekt in zelfvertrouwen en gedrag.

Oproep op Facebook

Het asiel hoopte intens dat de dag zou aanbreken waarop Humbug een permanent thuis zou vinden. Vorig jaar plaatste het asiel nog een emotionele oproep op Facebook.

“Als je denkt dat je bij een hond als Humbug past, overweeg dan alsjeblieft om deze prachtige jongen te adopteren. Hij verdient de wereld.”

Eindelijk kwam die dag. Onlangs vond Humbug eindelijk zijn match in de ervaren hondeneigenaren Ken Marsh en Sandra Rothwell. Het koppel heeft het asiel laten weten dat Humbug zich uitstekend lijkt aan te passen aan hun gezin. Ken deelde enthousiast:

“Tot nu toe gaat het geweldig. We zijn al snel enorm aan hem gehecht geraakt. Hij past perfect bij ons, we houden nu al zo veel van hem.”

Scroll naar boven