Scholier (15) glipt expres onder spoorwegovergang door, trein is helaas sneller

Scholier (15) glipt expres onder spoorwegovergang door, trein is helaas sneller

In het centrum van het Belgische Wervik is een vijftienjarige scholier vanmorgen gegrepen door een trein. De jongen glipte met opzet onder de gesloten spoorbomen door, maar helaas bleek de trein iets sneller te zijn.

Trein

Wonder boven wonder kan het kind het navertellen en kwam hij er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf en kan hij het nog navertellen.

Rond 08.20 uur gebeurde het. De jongen stak op de overweg van de Molenstraat, nabij het station van Wervik, doelbewust over bij de spoorweg.

De alarmbellen rinkelden op dat moment al en de spoorbomen waren naar beneden. Toen hij de weg bijna over was, kwam hij in aanraking met de trein.

Die raakte de achterkant van zijn fiets, waardoor de jongen ten val kwam. Hij heeft een paar flinke schammen op zijn hoofd, waarna hij werd overgebracht naar de eerste hulp. Daar kreeg hij een paar pleisters, maar mocht al snel weer naar huis gaan.

Camera

Het hele gebeuren is vastgelegd door een camera van Infrabel. De burgemeester van Wervik, Youro Casier, bevestigt dan ook wat er heeft plaatsgevonden.

”Ik werd op de hoogte gebracht van de omstandigheden”, zo zegt hij. ”De fietser heeft alle signalen genegeerd: het belsignaal, de rode lichten en de gesloten slagbomen.”

”Hij heeft zichzelf dit aangedaan. Dat hij slechts lichtgew0nd is, is een geluk bij een 0ngeluk. Ik hoop dat hij snel herstelt en dat dit een belangrijke les is voor iedereen.”

Scholier (15) glipt expres onder spoorwegovergang door, trein is helaas sneller

”Zulke dingen moeten we proberen te vermijden. Leeftijd speelt daarbij geen enkele rol. Weggebruikers moeten zich gewoon verantwoordelijk gedragen.”

”Als je zo’n risico neemt, dan zet je je leven op het spel. Het gebeurt nog te vaak dat gesloten overwegen genegeerd worden.”

Overweg functioneerde correct

Volgens spoorwegbeheerder Infrabel functioneerde de overgang correct. Er heeft onderzoek plaatsgevonden en na twee uur kon het treinverkeer hervat worden.

Scroll naar boven