Sauna-liefhebber zwaar ongelukkig, kan geen non-binair kaartje kopen

Sauna-liefhebber zwaar ongelukkig, kan geen non-binair kaartje kopen

Een non-binaire Arnhemmer die SteamWorks, de grootste gaysauna van Nederland, met een bezoekje wilde vereren, voelt zich niet welkom. De sauna biedt namelijk geen non-binaire entreetickets aan. En hierdoor voelt de menspersoon zich niet welkom.

Prijsverschil mannen en vrouwen

De Arnhemmer heeft het er niet bij laten zitten en is naar het Collega voor de Rechten van de Mens gestapt. Gister diende deze bizarre zaak.

De ‘persoon’ wilde graag naar de gemengde avond in Steamworks. Op de website stonden slechts prijzen voor mannen en vrouwen. Het entreeticket voor mannen (32,50), was dubbel zo duur als de toegangsprijs voor vrouwen. En dat doet heel veel pijn.

Het College wilde weten waarom de Arnhemmer de ‘alleen mannen-avond’ niet had bezocht. ”Geen interesse, ik ben geen man”, aldus de verdrietige persoon.

Gekwetst

De non-binaire badgast had een berichtje gestuurd naar de eigenaar met vragen over de kwestie en zou daarop een erg ‘kwetsend’ antwoord hebben gekregen.

De eigenaar had namelijk verwezen naar de sekse van mensen (man of vrouw). En dat pikt de Arnhemmer niet. Want die heeft namelijk een kruisje in het paspoort en wil dan ook erkend worden als non-binair.

SteamWorks-eigenaar Arold Dingemans verontschuldigde zich gisteren in de rechtbank voor zijn ’toon’. In het verleden had de sauna entreekaartjes voor non-binaire gasten, maar in een periode van zes maanden werd daar slechts een keer gebruik van gemaakt.

Non-binair wil uitspraak

Omdat het administratief een hoop ellende gaf, verdween dat ticket weer. Volgens Dingemans moet een ondernemer zich aan zoveel regeltjes houden. ”Er komen er ook steeds meer bij.”

Bovendien vinden mensen altijd wel iets om over te klagen. ”Avonden waarop alleen mannen welkom zijn. Als iemand zich daarover beklaagt, waarom zijn vrouwen niet welkom? Dan sta ik zo weer hier.” En zo is het einde onderhand zoek, met al die gekwetste typjes in de maatschappij.

Het Collega probeerde te bewerkstelligen dat beide partijen een oplossing zouden vinden. De non-binaire Arnhemmer wil daar niet aan meewerken en wil een uitspraak.

Opmerkelijk: als de Arnhemmer het goedkopere vrouwentarief had mogen betalen, was er geen zaak geweest. Die is er nu dus alleen vanwege het ‘mannentarief’.

Over zes weken volgt de uitspraak.

 

Scroll naar boven