Broer (25) en zus (26) stappen uit het leven, maar er lijkt iets niet te kloppen

Broer (25) en zus (26) stappen uit het leven, maar er lijkt iets niet te kloppen

In het Belgische Wakken heeft een familiedrama plaatsgevonden, waarbij een broer en zus levenloos in een woning gevonden zijn. Het gaat om de 25-jarige Sannie en zijn zus Charon. Hoewel het erop leek dat de twee hun leven hebben genomen, zijn er veel vragen.

Afscheidsbrief

Collega’s van Sannie waren naar de woning gegaan waar hij samen met zijn zus woonde. Hij was namelijk niet verschenen op zijn werk en nam ook zijn telefoon niet op.

Eenmaal ter plaatse werden er inderdaad twee lichamen gevonden. Charon lag ontzield in bed en Sannie had zichzelf van het leven beroofd in de garage. Op tafel lag een afscheidsbrief, die moeilijk leesbaar bleek. ”Nu zijn we terug samen bij mama en papa”, zou erin hebben gestaan.

Veel vragen

De brief is enerzijds alleszeggend, maar zegt anderzijds ook niets. Duidelijk is dat de twee hun ouders, die in 2011 en 2019 omkwamen, erg misten. Niet duidelijk is of Sannie en Charon allebei besloten er een eind aan te maken. Hadden ze samen afgesproken dit te doen?

Of kon Sannie het leven zonder zijn ouders niet meer verkroppen en besloot hij eerst zijn zus van het leven te beroven, om daarna de hand aan zichzelf te slaan?

Levenslustig

De vele kennissen van de broer en zus weten dat Sannie soms ‘donkere gedachten’ had. Een goede vriendin merkt echter op dat hij afgelopen zondag nog een schommel is komen plaatsen. ”We zagen niets vreemds aan hem. We hebben plezier gemaakt en gelachen.”

De vriendinnen van Charon snappen er ook niets van. Ze weigeren te geloven dat Charon uit het leven wilde stappen. ”Ja, het viel zwaar dat haar vader en moeder er niet meer waren, maar tegelijkertijd stond ze levenslustig in het leven. Ze ging vaak op stap en was sterk.”

Eigenlijk wees niets erop dat Charon ook ‘donkere gedachten’ had. Ze had bovendien net een nieuwe baan waar ze erg naar uitkeek. En op Instagram postte ze afgelopen zondag nog dat het tijd was voor de sauna, en is zelfs nog op stap gegaan met haar beste vriendin.

Een zeer moeilijke kwestie dus. De autoriteiten achten het waarschijnlijk dat Sannie zijn zus eerst heeft omgebracht en dat hij daarna zijn eigen leven heeft genomen. Gerechtelijk onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad zo is.

Scroll naar boven