Russisch leger verstopt mijnen in overleden burgerslachtoffers

Na vijf weken intensieve strijd met de Russen zijn veel Oekraïense dorpen en steden rondom Kiev veranderd in een ravage. Vanochtend zijn er ook bombardementen van de Russen op de stad Odesa gemeld, aldus het gemeentebestuur op Telegram.

Tientallen burgerslachtoffers Bucha

Maar misschien nog wel de meest verschrikkelijke beelden zijn uit de heroverde stad Bucha gekomen, waar schokkende foto’s van op Twitter zijn gedeeld. Op sociale media stromen de beelden binnen van lijken die midden op straat liggen, en mensen die totaal in paniek zijn.

Op de foto’s zijn in meer dan twintig lichamen te zien die op de weg liggen. Omstanders hebben gemeld dat Russische soldaten zonder enige reden begonnen te schieten op onschuldige mensen. Rusland ontkent alle aantijgingen, en wijst de beschuldigen van oorlogsmisdaden van de hand.

Volodymyr Zelensky spreekt

Hoewel de bombardementen van de Russen volgens het Oekraïense leger zijn afgenomen, zijn ze momenteel wel bezig met het planten van gigantisch veel mijnen, aldus de president.

In een videobericht waarschuwde President Volodymyr Zelensky: “Ze leggen mijnen op dit hele grondgebied, in huizen, in apparatuur, zelfs in de lichamen van dode mensen.” De Oekraïense noodhulpdienst hebben gemeld dat er meer dan 1500 explosieven zijn gevonden tijdens huiszoekingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven