Openbaar Ministerie legt na rellen beslag op auto’s, loon en bankrekeningen

Er is bij zeker zes mensen beslag genomen op hun bankrekening. Ook zijn er twee auto’s in beslag genomen na de rellen in Den Bosch en Eindhoven. Bij een persoon hebben ze zelfs beslag genomen op het loon laat de NOS weten.

Heftige beelden van de rellen

Ze gaan het geld gebruiken om iemand te helpen die slachtoffer is geworden van de rellen. “Het is natuurlijk te gek voor woorden om te zien hoeveel schade er voor ondernemers in de steden is aangericht”, zegt Heleen Rutgers, hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Brabant.

Als de OM beslag op je salaris neemt krijg je baas een brief waarin staat dat het salaris niet mag uitbetalen. Dit gebeurt overigens bij nooit maar alleen als er echt iets ergs is gebeurt.

Wanneer er een beslag is gelegd en het niet genoeg is om alle schade te dekken moeten dit soort acties worden ondernomen, zegt Rutgers in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. “We vinden het belangrijk dat juist degenen die de schade veroorzaakt hebben, daar ook verantwoordelijkheid voor gaan dragen. Dan is het in ieder geval wel hún bijdrage aan die schade.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven