Medewerkers dwingen om vóór 10.00 uur met hun werk te beginnen, kan ervoor zorgen dat werknemers ziek, uitgeput en gestresst raken, volgens de universiteit van Oxford.
Vóór de leeftijd van 55 jaar zijn de circadiane ritmes van volwassenen volledig niet in lijn met “normale 9 tot 5 werkuren”, wat een “ernstige bedreiging” vormt voor de prestaties, gemoedstoestand en geestelijke gezondheid.
Dr. Paul Kelley, van de Universiteit van Oxford, zei dat er een grote maatschappelijke verandering nodig was om het werk en de starttijden van de school te verplaatsen naar de natuurlijke lichaamsklok van de mens.
Experimenten die de circadiane ritmes bestuderen, hebben aangetoond dat de gemiddelde 10-jarige zich niet vóór 8.30 uur beginnen te concentreren op hun werk. Ook moet een 16-jarige beginnen om 10 uur voor het beste resultaat en moeten universitaire studenten om 11 uur beginnen.
Dr. Kelley is van mening dat het eenvoudig verplaatsen van schooltijden, punten met 10 procent zou kunnen verhogen. Hij was vroeger hoofdleraar aan de Monkseaton Middle School in Noord-Tyneside, waar hij de startdag van de school veranderde van 8.30 uur tot 10.00 uur en ontdekte dat het aantal topkwaliteiten met 19 procent toenam.
Ook zullen bedrijven die werknemers dwingen om eerder met hun werk te beginnen ook de prestaties beschadigen, terwijl gezondheidsproblemen voor het personeel worden vergroot.
Zie jij het ook wel zitten om je dag pas te beginnen vanaf 10 uur? Of ben jij juist veel productiever in de ochtend? Laat het weten in de reacties!
Bron: Telegraph