Wetenschap zegt: een weekend weg met vriendinnen is goed voor je gezondheid

We hebben goed nieuws: een weekend weg met vrienden doet wonderen voor je gezondheid. Dat verzinnen we niet: wetenschappers van Harvard zeggen het ook.

Huis en haard achterlaten voor een weekend goede gesprekken en de slappe lach om niks met vriendinnen – we doen het eigenlijk veel te weinig. En dat terwijl je daar zo van opknapt. Onderzoekers ontdekten dat zowel je mentale – als fysieke gezondheid profijt hebben van zo’n meidentrip. Het verhoogt je levensverwachting, vergroot je pijntolerantie én verkleint de kans op hart- en vaatproblemen.

Depressie
Daarnaast zorgen reizen en vriendschappen ervoor dat je het hormoon oxytocine aanmaakt. Dat hormoon zorgt ervoor dat je je zelfverzekerd, vrolijk en gelukkig voelt. Het werkt echter twee kanten op. Vrouwen zonder vrouwelijke vriendschappen hebben een hoger risico op depressie en zelfs een lagere levensverwachting.

Goede nachtrust
Volgens onderzoek van Harvard doen mooie vriendschappen hetzelfde met je als een goede nachtrust. “Sociale contacten vergroot niet alleen het plezier, maar hebben net zoveel effect op de gezondheid als een goede nacht slaap, een gezond voedingspatroon en niet-roken”, concludeert de studie.

Bron: Mama Mia, Libelle Beeld: iStock

Laat een reactie achter

Scroll naar boven