Nieuwe iDeal functie laat je sneller én veiliger betalen

nieuwe iDeal functie

Overal in Nederland waar je online betalingen moet doen, is de kans groot dat je kan betalen met betaalsysteem iDeal. Het is een veilige en efficiënte methode voor het verrichten van online aankopen bij heel veel Nederlandse winkels. Er is nu een nieuwe functie die je leven een stuk makkelijker zal maken.

Registreer je profiel

Vanaf heden is het mogelijk om je eigen profiel te registreren bij het betaalsysteem iDEAL, wat een veiligere en efficiëntere methode biedt voor het verrichten van online aankopen bij verschillende webwinkels. Maar wat betekent dat precies? Wij zochten het uit.

Het aanmaken van een persoonlijk profiel betekent dat je gegevens voortaan centraal worden opgeslagen binnen het iDEAL-systeem, in plaats van dat ze bij elke transactie opnieuw moeten worden ingevoerd bij afzonderlijke online winkels. iDEAL verzekert dat deze informatie alleen met toestemming van de gebruiker wordt gedeeld met derden.

Betaalprocessen vereenvoudigen

Amos Kater, een leidinggevende bij iDEAL, benadrukt dat deze ontwikkeling de betaalprocessen aanzienlijk vereenvoudigt. “De dagen van steeds weer je adresgegevens invullen bij elke aankoop zijn voorbij”, aldus Kater. De enige banken waarbij het tot op heden nog niet kan zijn de ING en ABN-Amro.

Klanten van ING kunnen vanaf aanstaande woensdag hun iDEAL-profiel instellen, terwijl ABN-AMRO klanten dit vanaf een later te bepalen datum kunnen doen. Die datums worden nader bepaald. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit niet veel tijd in beslag nemen.

Afrekenen met iDeal | Digitaal Bankieren: Hoe werkt het | ING

Ben je klant bij een andere bank? Dan kan je vanaf vandaag gebruikmaken van deze nieuwe functionaliteit. Voor diegenen die liever geen profiel willen aanmaken, blijft de optie beschikbaar om betalingen op de traditionele wijze te verrichten, zonder een account te gebruiken.

Als je dit artikel behulpzaam vond, willen we je graag vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina. Jouw mening betekent namelijk alles voor ons. 

Scroll naar boven