Net binnen: ‘Profvoetballer gaat op televisie uit de kast komen’

Engeland lijkt in de ban te zijn van de vermeende ‘coming out’ van een nog onbekende voetballer in de Engelse Championship. De nog onbekende speler van de nog onbekende club wil hiermee het stigma wat nog steeds hangt om homoseksualiteit in de voetballerij omver werpen.

Televisie interview

Het interview zal naar alle waarschijnlijkheid worden uitgezonden op de televisie. De jonge jongen, die nog in zijn tienerjaren zit, voelt zich naar eigen zeggen comfortabel in het profvoetbal. Ook heeft hij alle steun van de voetballers uit zijn team.

Als we de verhalen mogen geloven zou hij zijn team niet lang geleden pas hebben ingelicht: “De spelers zijn veel meer geïnteresseerd in hoe hij speelt en traint”, heeft een bron gezegd tegen The Sun.

Eén openlijk homoseksuele speler actief

Op het moment van schrijven is er momenteel slechts één openlijk homoseksuele speler actief in het profvoetbal. Het gaat hierbij om de 22-jarige Josh Cavallo van Adelaide United. In het Verenigd Koninkrijk kwam in 1990 de oud-speler van Nottingham Forest & Norwich City Justin Fashanu openlijk uit de kast.

Zeven jaar nadat hij uit de kast kwam pleegde Justin op tragische wijze zelfmoord. De foundation die vernoemd is naar Fashanu heeft positief gereageerd op het aanstaande nieuws: “Dit is hoopgevend nieuws en toont aan dat er stappen zijn gezet in de samenleving en in het voetbal. Hopelijk plaveit dit de weg voor anderen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven