Mia Nicolai woest om kritiek op vals optreden

Mia en Dion maken heftig besluit bekend

Tot grote teleurstelling van veel mensen zullen Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool.

Uitvoering waardeloos

In de tussentijd is er een hoop misgegaan. Het liedje spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, maar de uitvoeren laat te wensen over.

Zowel Mia als Dion slaagden er niet in een hoop noten te halen. Zelf vinden ze dat dat komt door technische problemen. Ze zouden zichzelf, maar ook elkaar nauwelijks verstaan hebben in hun oortjes.

Daardoor konden ze dan weer niet goed zingen. Afgelopen weekend volgde de kans op revanche en wel bij AFAS Live. Ook daar sloeg het duo een enorme flater.

Heel Nederland viel vervolgens over het optreden heen en op sociale media verschenen talloze comments. Volgens Dion hadden hij en Mia helemaal niet door dat het niet zo lekker ging.

”Na afloop hoorden we pas dat we aan het gissen waren, dat we ernaast zaten. En we liggen nu gewoon zo onder een loep. Daar kom je dan weer even achter. Dat is niet leuk.”

Mia is woest

Na Jeangu Macrooy dreigt Nederland nu wederom een flater te slaan op het Songfestival. De kritiek is in ieder geval niet mals.

Iemand op Twitter schreef: ”Mia en Dion, live vanuit Amsterdam. Bedankt, onze ramen liggen eruit, de katten zijn dood en opa’s gehoorapparaat is gesmolten in zijn oor. Het gevolg van twee valse kraaien.”

Reacties uitgeschakeld

Mia heeft de reactiemogelijkheid onder haar posts op Instagram inmiddels uitgeschakeld, zo erg waren de verwensingen.

Juicechannel had gereageerd onder een post van Mia in Madrid. ”Dat ik hoopte dat de apparatuur in de UK beter zou zijn. Grote bek van d’r dat ik het dan maar zelf moest doen. Reactie is uiteraard verwijderd.”

”Het ligt niet aan de apparatuur, gewoon dat dit podium niet geschikt is voor jullie.”

Mia Nicolai reageert woest op kritiek op haar valse optreden

Voor de mensen die het liedje willen horen wanneer er aan de stemmen is gesleuteld, dat kan onderstaand. Daar klinkt het erg mooi en zuiver:

Mia Nicolai & Dion Cooper - Burning Daylight | Netherlands 🇳🇱 | Official Video | Eurovision 2023

Heb medelijden

Vandaag reageerde Sietse Bakker (38), de uitvoerend producent van het songfestival op de kritiek. Hij vindt dat het duo te hard wordt aangepakt.

“Dat heel Nederland nu over hen heen valt, is niet bevorderlijk voor hun prestatie. Er zijn wel vaker artiesten geweest die tijdens promotiefeestjes vocaal niet naar hun beste kunnen hebben gepresteerd of zelfs tijdens een repetitie”, vindt Bakker.

Hij roept Nederland op om massaal achter Dion en Mia te gaan stappen en vertrouwen te hebben in het muzikale duo.

Scroll naar boven