Arts denkt dat Kim (36) niets mankeert, en nu is het te laat

Arts denkt dat duizelige Kim (36) niets mankeert, en nu is het te laat

Op De Gelderlander (online nieuwssite) staat het tragische verhaal van Kim de Vries (36) uit Overdinkel. De vrouw was in de bloei van haar leven, totdat ze zich in oktober vorig jaar met duizeligheid bij een arts meldde.

Kim leerde haar man Rick (37) ontmoeten elkaar als ze beiden 14 jaar oud zijn. Na een huwelijk krijgen ze twee prachtige kinderen, Jax en Day, de helft van een meisjestweeling waarvan het andere meisje een sterretje is geworden. ”Zo legde ze dat uit”, aldus Rick.

Duizelig

De familie leeft een gelukkig leven, maar in oktober vorig jaar gaat Kim naar de huisarts. Steeds vaker wordt ze duizelig en dat baart haar zorgen.

De schooljuf is topfit en sport vier keer per week. De huisarts denkt dat het gewoon een kwestie is van ’te druk zijn’ en zegt dat Kim gas moet terugnemen.

Maar de klachten verdwijnen niet. Daarop doet Kim yoga-oefeningen. Ook dat biedt geen uitkomst. Weer komt de pijn bij haar terug.

Rick: ”Ze had het gevoel dat er iets in haar hoofd niet in orde was.” Daarop besluit de vrouw weer terug te gaan naar de arts en weer gebeurt er niets.

Ze vertoont geen uitvalverschijnselen, dus de huisarts denkt dat er niets aan de hand is. Het zou migraine kunnen zijn, of hyperventilatie. Ook zou het kunnen komen door haar spiraaltje. Kim krijgt uiteindelijk medicijnen voorgeschreven. Ook die helpen niet.

Tumor

Haar man belt vervolgens de huisartsenpost, die Kim doorverwijst naar het Medisch Spectrum in Enschede. Uit een scan komt naar voren dat ze een tumor in haar hoofd heeft.

Inschattingsfout

Volgens Rick, zijn schoonzus en zijn schoonmoeder is er in de aanloop naar een behandeling heel veel misgegaan. ”Dat is door een arts gezegd. Kim had eerder geopereerd moeten worden.”

Wanneer de familie vervolgens aandringt op ingrijpen, wordt er gewezen op ‘beperkte mogelijkheden in het weekend’. Het is te gek voor worden. ”Dat mag nooit worden uitgesproken in een ziekenhuis.”

Heengegaan

Wanneer een internet de familie na een operatie vertelt om aan te geven dat de revalidatie een lang proces zal worden, gaat zijn telefoon: Kim heeft geen pupilreflex meer en is 0verleden op 4 april jongstleden.

Juridische stappen

Vanzelfsprekend is de familie er kapot van. Haar man Rick overweegt juridische stappen tegen het Ziekenhuis MST. ”Dit mag nooit meer gebeuren, bij iemand dit fit en vitaal is.”

De condoleance wordt druk bezocht. Bijna 2.000 belangstellenden betuigen hun steun. Minimaal 60 bloemstukken en veel bossen bloemen worden er neergelegd. Kim zat en zit bij veel mensen in hun hart. Ook het crematorium is tot de nok toe vol.

Ook hier liggen veel bloemen. Haar zus Wendy kiest deze beeldspraak: ”De mooiste bloemen worden als eerst geplukt.”

Scroll naar boven