Jongetje wordt geboren met twee penissen – doktoren verwijderen ‘de grootste’

Diphallia

Een Braziliaanse jongen uit Sao Paulo is geboren met twee penissen vanwege een zeldzame geboorteafwijking. Artsen waren oorspronkelijk van plan om de kleinste van de twee geslachtsorganen te verwijderen. Maar de plannen werden stopgezet door zijn moeder.

Twee penissen

Maar toen zijn moeder zei dat de jongen alleen plaste uit de kleinere, werd daar een stokje voor gestoken. De jongen lijdt aan een geboorteafwijking die voorkomt bij één op de vijf miljoen mensen. Artsen van de Federale Universiteit van Sao Paulo waren oorspronkelijk van plan om de rechter penis van de tweejarige te verwijderen, die kleiner was.

De chirurgen besloten echter de andere te verwijderen nadat de moeder van de jongen had onthuld dat hij alleen vanaf rechts kon plassen. Onderzoeken toonden aan dat zijn linker penis niet goed functioneerde omdat de urethra te smal was om urine door te laten.

Diphallia

De aandoening, ook wel bekend als Diphallia, is in de geschiedenis slechts 100 keer voorgekomen, met het eerste bekende geval in 1609. Experts schatten dat de aandoening ongeveer één op de vijf tot zes miljoen baby’s raakt.

Hoe diphallia optreedt, is onduidelijk, zonder bekende risicofactor – maar men denkt dat het bij toeval gebeurt wanneer genitaliën zich in de baarmoeder ontwikkelen. Patiënten kunnen ofwel volledige diphallie hebben, wanneer beide penissen goed ontwikkeld zijn, zoals in het geval van de Braziliaanse jongen, of gedeeltelijke diphallie, wanneer één penis kleiner of misvormd is.

Diphallia

Laat een reactie achter

Scroll naar boven