Heftige beelden: Vergadering over asielzoekers ontspoort volledig

Heftige beelden: Vergadering over asielzoekers ontspoort volledig

In Midden-Groningen is een raadsvergadering gisteravond volledig uit de hand gelopen. Terwijl er werd gesproken over de komst van een noodopvang voor asielzoekers, verloor iemand zijn zelfbeheersing en gooide een theekopje naar aanwezige politici.

Het Dagblad van het Noorden heeft beelden geplaatst van het incident. De krant maakt melding van een activist, die met ongeveer 15 anderen op de vergadering was afgekomen.

Tijdens de vergadering onderbraken zij het gesprek veelvuldig, waarbij ze kreten schreeuwden als ”Je moet je schamen, neem die asielzoekers zelf maar in de tuin!”

Vrees voor overlast

Wanneer een van de mensen in het publiek luidkeels aan het woord is staat een man in een rood vest op en smijt op hoge snelheid een theekopje door de zaal. Hij raakt niemand, maar de impact is luid te horen. Daarna scandeert de activist een paar leuzen en loopt hij onder begeleiding van beveiligers de zaal uit. Daar roept hij nog luidkeels “denk erom, ik weet jullie allemaal te vinden!”

De opvang voor asielzoekers zal komen in de Eurohal te Zuidbroek. In totaal zullen er zo’n 500 asielzoekers gehuisvest gaan worden, die minimaal zes maanden en maximaal een jaar blijven. Inwoners zitten hier niet op te wachten, omdat zij vrezen dat hun dorp kapot zal gaan aan bijvoorbeeld vernielingen of ander soort crimineel gedrag.

 

Scroll naar boven